Saturday, April 09, 2011

Jom buat movie..

Sape penah tringin nak jadi tuan direktor..?hahaha..
kalo besar mane pun bakat kite mesti kene asah dari
bawah kan..saya nak kongsi wit u all satu software
untuk kite buat short movie..edit subtitle sendiri dalam
movie yg kita suka ke..(sy pernah buat yg ni..penat
gile..)=p u all pernah kan tengok dalam youtube ada
video lirik lagu..u all boleh wat pakai software ni tau..
banyak lagi kalo nk letak2 gamba kenangan u all pastu
masok plak lagu sentimental + ayat2 jiwang..pergghh!!..
meleleh aer mate tengok video u all sendiri..hahaha..
u all nak..?sila la downlod kat cni..movie maker..hope
u all enjoy n pat asah bakat2 terpendam dalam diri tu..
upload la kat blog boleh kongsi cecite u all..jom kite
tengok blog2 hebat ni..
1. kina ( blog ilmu )
2. ain ( stylo gitu )
3. tutor blog ( wajib singgah sini )
4. jiera ( blogger gugurl )
5. cha ( potograper )


hehe..u all penah pasang niat nak jd direktor ke..?

7 comments:

Shahirah Zainol said...

saya mmg dah slalu pakai movie maker haha tapi sy ska windows LIVE movie maker, lagi cepat senang pantas efisyen haha.

tapi utk keseronokkan sndiri ja xde la serius smpai nk bukak company ke apa kan =.=

NaNaSaHiR DaTaNg KoMeN.. said...

WAH..SEMUA ADIK TAHU..BGUS R... AKAK LAK TAKDE MASA UNTUK TU SEMUA... KEJA..KEJA N KEJA..BERLAMBAK NI..DA LA KEJA SORG SEMINGGU..ERM..GUDLUCK ADIK...

aSiMiRa.aSiM said...

shahirah : hahaha..mmg la ni saje2 je..kot nk upload kat youtube ke..tp kot bkak syrikat gune movie maker malu la..hahaha..

kak nana : sy xpandai sangat pn akk..hahaha..saje je kongsi pe yg sy ade..=p alaa..cian ny akk..t kawen amek cuti pnjang2 tau kak..hehe..

cik aufa faqihah said...

ouh, cam best je
haa,.slame nih wat vid utk party class or prefect organisation aje =="

hmm, lau ade mase free ley lah ajar fa ye :D

ChaCha said...

jarang buat movie2 ni.hehe..nnti mn tau satu hari ye dak..kekeke

Jierah said...

tengs alot asim. jierah mmg dh lama crk benda alah ni. ngee.

aSiMiRa.aSiM said...

aufa : yes mende ni byk membantu dalam wat movie ape2 program..simple n hope aufa suke..=)

cha : mane la tau kan dari mende yg kecik ni leh jadi tuan direktor plak nanti..hehe..

jiera : asim tumpang epy..=) hope jiera suke kai..xgeti tye asim eyh..