Sunday, April 17, 2011

Nak ubah saiz gamba..?


U all selalu ubah2 header u all x..?ha..sy ade satu software
untuk mengubah saiz2 gamba yg u all ade..xkesah la nak
buat jadi background template pun boleh..best x..?hehe..

Software ni ringahn je n mudah nak pakai..tapi xtau la u all
nak gune ke x sebab sekarang da semakin canggih dalam
pembuatan header ni..haha..kalau u all x caye test pergi kat
blog ckg wan..test tengok header die..haha..terhangat gitu..

So kalau u all nak software ni sile la tekan photo converter..
tapi ni software yg simple untuk u all ubah saiz gamba ikut
citerasa u all.. nanti saya buat review tentang picasa ngan
picnik pulak..rase nya ramai blogger yg meminati seni..saya
akan cuba penuhi permintaan u all..hehe..

Tapi saya ada satu lagi nak kongsi dengan u all..jeng2..haha..
1st award saya dalam dunia blog ni..dari cik muda nurul..sy
telah berjaya menjadi follower nye yg ke 200..haha..terime
kasih atas penghargaan anda..die kate agak feminin..u all test
bagi pandangan..=p hahaha..


Nak tengok contoh header picasa + photoshop + converter
yg saya bagi ni..saya wat this header special pada my love..


Hahaha..xseberape pun kan..saje test buat..ok x eyh u all..?

p/s : masih dalam mood jelles kepada ckg wan ngan nonie..
giler gempak blog diorang sekarang..hahaha..u all test pergi
tengok..xrugi jadi kan diorang sifu..hehe..tabik spring.."('.')

8 comments:

ïêmå å¢klê§ said...

waa cantik gak header asimira buat....
ok la 2... cantik....

aSiMiRa.aSiM said...

hahaha..cantik ke iema..tapi kalah ngan header ckg wat..lagi hebat..=p tahniah tau pat header ckg yg wat..hehe..

little cart00n said...

tak pandai pasal header2 ni..
hahha

aSiMiRa.aSiM said...

hahahaha..sy pn xpandai gak..jus try2 wat je..=) nak pape amek je sume ny pree..hehe..

Panglima7 said...

Assalam. Kunjungan hormat dari hamba Panglima7.

pwencess mia..=) said...

wahhhh cantek larr dear......sweet...;)

aSiMiRa.aSiM said...

panglima : hehe..time kasih sudi datang blog sy yg bese2 ni..hope membantu..=)

mia : pe yg cantik ny mia..?hahaha..ade2 je eyh..=p

Slavisa Hylton said...

hahaha..cantik ke iema..tapi kalah ngan header ckg wat..lagi hebat..=p tahniah tau pat header ckg yg wat..hehe..