Thursday, April 28, 2011

Aduh sakit kepala ku..


Beribu ampun patik mohon tuanku..sembah patik harap
diampun..aduh..macam skrip dalam istane pulak..mase
menulis entry ni sebenarny dah xtumpu perhatian..kalau
nampak entry kali ni ting tong cket sy mohon maaf..

Saya nak mohon maaf pada u all sebab lambat membalas
jejak u all semalam..tambahan pula jejak malam ni tidak
ku balas..haha..sebab kepale bedenyut tahap memerah
span basoh pinggan..jom kite cari punca kenapa..

Semalam dengan pakse rele ny sy ke seremban jumpe la
dengan kengkawan bekas sekolah dulu..semua ny lelaki..
janji nak balik pukul 11 malam..u all tau pukul berape sy
sampai umah pagi td..?ha..6 pagi..kan dah kene..dah la
pagi nak g ngaja tadika..sudah ku agak..janji lelaki..

Pagi tadi dengan semangat ny merehat kan diri..dengan
mase yg dah terlajak bergegas ke tadika..dengan mate
yg berat terus tunaikan amanah yg diberi....tapi berbaloi
sebab tadi dapat gaji..hahaha..petang nya seperti biasa
terus kan mengajar..

Tapi buat pertama kali ny terlelap mase mengajar u all..
mmg xlarat..terjage mamai2 lepas tu terlelap balik..atas
meje je terlelap..kalau ade dalam kelas tu katil sy pilih
tido atas katil dari atas meje..

Saya xmampu terus kan menulis walau pun banyak yg
bermain di fikiran ni..sy mohon maaf..harap esok saya
online dengan sihat n boleh sambung buat header untuk
u all kan..=) maaf x begitu aktif due tiga hari ni..

p/s : saya malu nak cerite sy tertido mase mengajar tadi
sebenar nya..tapi itu la hakikat..u all pernah ke tengok
cikgu u all tertido mase mengajar..?hahaha..

Wednesday, April 27, 2011

Empat je ke..?

Seperti dijanji kan sy bagi u all header free sebagai hobi a.k.a xde
kerja lain..haha..sy mmg nak bagi u all so sile la mintak pada saya
n u all xperlu segan2 pn..blog kan untuk semua..perkhidmatan sy
pun PERCUMA untuk semua..=)

Nak tengok x u all header simple yg sy buat..tapi 4 je sy dapat siap
kan..kenape eyh..?sy menghadapi masalah xdapat gamba yg u all
nak jadi kan heade..xnak gamba u all pn cukup la bagitahu konsep
yg u all ingin lihat pada header u all..

Header yg sy buat sgt simple..kalau u all sudi tolong bagi pandangan
u all pd heade yg sy buat ni..kalau kurang sy perbaiki..tp kalau u all
suke pe lagi..mintak aje sy sudi buat kan..hehe..tapi bia la kite jadi
sahabat baik..susah senang kite saling membantu..

Tadaa..ni header yg sy sempat siap kan tgh hari ni..u all tengok saya
menyepi je kan..maaf..sy xmampu buat 2 perkara dalam satu mase..
haha..maaf kalau jejak u all sy x balas..sy akn balas bile sy pree..


Header untuk kina..


Header untuk acan..


Header untuk ina..


Header untuk fara..(die mintak jadi paling las..=p)

Sekali lagi sy dah buat semue ny pempuan..yes..xpe mesti kene ketuk
kai senduk je kat bini..ringan lagi..kalau sy wat lagi u all rase pe eyh
yg hinggap kat sy yeh..?hahaha..

p/s : tibe2 dapat on call kwn ajak g seremban..skali lagi jd rela pakse..
xpergi nanti kene cop sombang..hahaha..mmg off la ag ni..sowie u all..

Monday, April 25, 2011

Header si semut..


Tergerak hati ni nak buat entry istimewe kepada u all
semua..saya si semut yg masih kecik lagi dalam dunia
blogger merantau bersama gajah2 blog..err..maksud
sy ilmu seperti gajah besarnya..haha..

Selama sebulan lebih dalam blog ni sy betul2 gembira
sebab u all pun tau blogger2 sume mesre alam..hehe..
diorang xpernah jemu bg tunjuk aja..umur pon bukan
ukuran..keikhlasan hati yg dinilai dalam dunia blogger
ni kan u all..

Nanti saya akan buat entry macam mana nak kumpul
follower banyak macam sekarang ni u all..sy xpernah
pon sangke kehadiran saya diterime dalam dunia blog
tapi mmg setinggi penghargaan sy ucap kan kepada
sifu sy ckg wan..

Saya rasa banyak permintaan header dari u all semua
kan..so sy si semut ingin membuka sesiape yg mahukan
header PERCUMA dari saya sile la tinggal kan link
gamba yg u all nak jadi kan header ke..t sy lawat blog
u all n fikirkan konsep yg sesuai..ok x..?

Header sy buat sangat simple..hehe..tapi u all tolong
la bagi komen berguna so sy boleh improve header
menjadi lebih cun..kalo header yg gempak sy rase sy
xmampu buat bab sifu sy jaoh lebih maju dari sy..

Simple..mudah..express..PERCUMA..ha..tu sume
sy boleh beri kan kat u all..perlu ke syarat..?xpe la
ubah tradisi xyah pun u all buat entry ke ape..hehe..
u all nak tinggal link blog kat komen lepas tu sy buat
sekreatif n sekemas mungkin..=)

Bagi sesiape yg dah mintak hari tu boleh jugak tinggal
kan balik..tp semut ni xjanji tau boleh siap cepat2..slalu
ny hari rabu ngan sabtu u all datang la blog ni sy akn
wat entry untuk header baru..kalau u all nak lagi detail
pon boleh bagitau saiz header u all nak..

Thanks u all..igt la tanpa follower siape la kite kan..=)
terbuke kepada semua lapisan umur..sebarang surat
menyurat tidak akan dilayan..hehe..upsss..my email
tou_aii21@yahoo.com..nak hantar situ pun xpe..yg
penting u.. all tinggal kan gamba tau..kalau xde gamba
xjadi la header..

p/s : sy ni memang PELUPE..itu la pasal sy buat entry
ni..haha..mmg semut la sy ni kan..ish2..
takot jarom..pelupe..ade ke ckg mcm sy..hahaha..=p

Sunday, April 24, 2011

Ten itu sepuluh..


Sudah lama rasenye tak bagi software kat u all kan..
so hari ni sy nak bagi u all software yg berkaitan dgn
nombor sepuluh..sebab ape sepuluh..?kebetulan kot
due2 software ni v10..

U all ade x bukak blog diorang tulis best view with
google chrome la..contoh nya blog eka..untuk bagi
blog yg u all tengok jadi cantik so sy pun terlintas la
nak bagi u all software google chrome v10..senang
la lepas ni bai semue blogger pakai google chrome
je kan..haha..

Satu lagi yg rase ny penting jugak adobe flash player
name nya..yg ni pn v10 jugak..so kalau nak masok
web yg kene gune flash player senang la kan..kalau
u all nak download due2 v10 ni boleh download kat
sini..chrome n flash player..

sekarang ni pon pukul sepuluh kan so dengan bangga
nya sy akan promote 10 blog yg mesre blogger..

1. fara ( blogger ganu kite )
2. kak ajane ( berilmu beramal )
3. hana ( bermonolog sendiri )
4. kak dill ( speaking plis )
5. nisa ( jangan enjet sy )
6. aida ( baby blogger )
7. kak nurul ( blog shumel )
8. adlin ( bulan bintang )
9. tasha ( bawah umor )
10. nyze ( pumkin nippon )

Diorang ni semue mesre blogger..cube u all singgah2
blog diorang..mesti diorang bagi layanan yg bes la..
err..sy bukan jual blogger kat cni..hehe..

p/s : u all pasan x atas ni sume pempuan..?abes la kene
cubit ngan bini sepuloh kali malam ni..=p

Saturday, April 23, 2011

Normal ke..?

Mula-mula tadi pergi atas pakse rela..yela time2 cuti tengah
hari tiba2 kene pergi tadika..atas program kemasyarakatan..
ada program sukarelawan kesihatan buat kat satu taman tu..
Nampak ny tadi kite la sorang lelaki bujang yg datang..itu
pun dalam hati bukan ny rela sangat..haha..

Sekarang jabatan kesihatan dah buat program di taman2 yg
tertentu mengadakan fasilitator untuk menge'check' kesihatan
penduduk taman..yg datang tadi para ibu bapak je..paham2
je la sekarang ni kan masalah kegemukan sedang melanda
negara (doktor tu yg cakap)..tapi sy rasa ramai yg semangat
cuba menggemuk kan badan ada la kan..betul x..?

Boleh nampak beze laki dengan perempuan..laki kalau badan
gemuk diorang rasa badan diorang kurus lagi..tp perempuan
plak badan ny kurus tapi rasa macam gemuk je badan tu kan..
haha..laki perut da memboyot pn masih salah kan baju..baju
kecik sangat la..baru tanda kaya perut kedepan..yeke..?=p

Mula2 tadi cek la berat..65 kg berat nya..(sy rasa sy krus)..
tinggi pulak 169..ok lagi BMI masih dalam paras selamat..
lepas tu ukur pinggang 79 cm..(diorang kate sihat laki <90
pempuan <80)..da sudah tu plak diorang cek la tekanan
darah..tapi lepas tu..TIDAAAAAAKKK..!! diorang nak
cek darah..

Mule2 mmg rilek..tapi dah las mmg la kene cek darah jugak..
sy xtau u all kenape sy ni takot kan darah..lagi2 yg tukang
cek tu pakai sarung tangan doktor tu..budak2 ni dah tarik2
ckg dowg ni g cek..mak2 owg pn tarik sy gak..sy xnak sy
takot..ni xmain2 siyes tau..

Malu xyah la cakap da la depan owg ramai sy buat macam
tu pulak..mmg naluri xnak..tepakse cocok jari kai jarum tu
untuk ambil darah..mule2 mronte gak dah ramai yg pegang
sy kne la juga..adoooiiii..acik da cocok..uishhhh..saket nye..
x suke tengok darah..die bagi kapas letak kat jari..menggigil
saya..dak2 ni sakat la ckg dowang ni..malu..xsuke..xnak..

Normal ke x eyh u all sy camni..?sy memang takot darah..
takot jarom..takot kemalangan..takot sume yg berkaitan
dengan darah..sekarang masih rase x tenteram..

p/s : overall sume ok tadi..sy x duduk dalam kategori obes..
tapi u all sume memang ok ke kalau tengok darah..?

Tadaa..percuma..

Hari ni sy pree n sy dah siap kan header atas permintaan
sahabat2 sy..kenape saya bagi percuma..?sy pun tak tahu
kenapa senang bagi u all percuma..nak tahu ape kaitan sy
dengan benda2 percuma ni..?

1. software2 sy pakai n bagi u all sy download percuma..
2. notebook yg sy pakai untuk blogging percuma..
3. internet yg sy pakai untuk blogging percuma..
    ( siapa yg tahu bab ni pliss jgn kantoi kan )
4. sy duduk rumah ngan kuage so percuma je xperlu bayar bil..
5. perlu kan alasan lain..?macam semua ny percuma je kan..?

Bile taip entry ni sy rase cam bruntong plak..xrugi blogging
kan..hehe..dah semua ny percuma..balik pada topik..simple
n ringkas tu cara saya..so sy sudah design header2 ni untuk
sahabat sy..kalau berkenan sila la ambil header ni..=)


header untuk nur asmira kekasih ku..=)


header untuk ain sahabat kekasih ku..


header untuk yati sahabat sarawak ku..


header untuk akk kiko..saje bg suprise kat die..

Macam mane eyh header sy..?simple sangat kan..belum
sampai tahap pandai lg..sile la komen supaya sy dapat
pertingkat kan lagi kualiti header sy..u all jangan risau..
semua ny percuma..=) tapi tu la sy ni xbyk masa lapang..

Saya nak ucap kan kebada abg saya a.k.a sahabat sejati..
ckg wan..die yg bri tunjuk ajar..dari sy kosong sampai ke
hari ni..boleh kata kan separuh blog ni ilham dari beliau..
sy xkan ubah tanda persahabatan..hehe..

p/s : ckg wan hebat..die ade buat tempahan header n banner
yg menarik..=) maaf kalau header yg sy buat ni x mengikut
cite rase u all..papa ku pulang dari perigi..=p

Friday, April 22, 2011

Papa sudah pulang..

Papa ku pulang dari kota..
papa ku beli kan kereta..
kereta kecil warna merah..
boleh ku bawa ke sekolah..
pon pon pon pon pon..
pon pon pon pon..
kereta kecil ku berbunyi..
marilah adik mari naik..
boleh ku bawa jumpa nenek..

Sangat terhibur di sekolah tadi..kanak2 tahun 2 yg saya ajar
menyanyi kan lagu yg da lame sy xdengar..haha..saje suruh
diorang nyanyi mase ptg2..hari sangat kelakar sy rase..haha..
u all nak tau tibe2 diorang ramai2 nyanyi lagu yg sy xpernah
dengar..dengan penuh tekun sy dengar..nak tahu lagu ape..?

Papa ku pulang dari perigi..
papa ku jumpa hantu gigi..
papa ku tembak tak mati mati..
papa ku cubit..
Auuuuuwwww..!! SAKIT LA BABI..

U all pliz bayang kan ape yg sy rase mase tu..?masalah ny sy
memang tekun giler dengar diorang nyanyi ramai2..skali yg part
last tu..uisssshhh..hahahaha..lagi advance dari kite yg dah besar
ni..ckg kagum ngan u all semua ank2 murid..main kejar-kejar
sy ngan ank murid tadi nak merotan diorang..hahaha..mmg sgt
epy sampai terus buat entry ni lepas balik kerje..=p

Ingat lagi x u all lagu kanak2..tadi sy suruh diorang nyanyi ramai2
best sangat..lagu bangun pagi gosok gigi..lagu tiga kupang..kalau
rasa gembira tepuk tangan..air pasang malam surut pukul 5..mcm2
lagi n memang sangat2 gumbira sy sekarang ni..hahaha..sweet la
budak2 ni..=)

p/s : maaf kalau ada perkataan yg macam mencarut pulak..saya
x mahu ubah lirik asal lagu sy dengar tadi..hehe..u all ade x lagu
kanak2 yg jadi kenangan u all sampai ke hari ni..?

Thursday, April 21, 2011

Jom kite meng'adobe'..

Nak sesuatu yg menarik dalam cara mengedit gamba..?
siape yg xkenal adobe photoshop kan..lagi2 blogger yg
dah biasa design blog diorang gune kan photoshop..nak
tengok contoh..?boleh tengok blog ni..kau pelangi..

Hebat x kerja tangan farah nabella..? Bagi saya blog die
hebat..menarik jugak tok diikuti..hehe..so saya akan bagi
u all software untuk buat header or edit2 gamba gunakan
adobe photoshop..kalau nak full version ambil je kat sini..

Kalau u all nak latest n terkini saya boleh bagi u all..adobe
photoshop cs5 extended..tapi berat la u all..1.6 GB camtu..
so sy rekomen u all download pakai u torrent..download


Key untuk photoshop cs5 ada di bawah ni..pilih salah satu..

1330-1976-0892-7993-3728-5629
1330-1527-2207-3657-2876-1004
1330-1361-6390-5309-5916-6481
1330-1614-6955-3965-0930-9043

U all xtahu download gune u torrent..?sudah ade entry sy
buat pasal u torrent tapi kalau u all xtahu jangan la segan2
bertanya..sy sdie membantu..hehe..

Saya buat entry ni khas untuk yati..kalau u all perlukan ape2
sila bagitahu..sy bantu mane yg termampu..pada sahabat blog
sy ucap thanks sgt2..tanpa u all siapa la sy..


Gambar ni sy jumpe kat friendster yg dah lame berhabuk..
mase ni kecik lagi..haha..eeh sy xphotoshop gamba ni tau..
ni baby sejati..hahaha..jom sokong blogger2 baby ni..
1. arisa ( baru tapi matang )
2. fida ( wira wirawati )
3. mj ( betul kan komputer )
4. aida ( puteri katak )
5. cik comot ( mix blogger )

p/s : dulu mase baby sume kiut miut..sekarang da x tomey lg..
hahaha..tingat jozan wat lawak pasal 'baby' hari tu..=p

Wednesday, April 20, 2011

Akhir nya berjaya..!!

U all nak tahu knape sy happy sangat..hehe..sebab sudah
berjaya membuat header yg..xtau nak cakap camne..u all
nilai la header ni..hehe..macam simple..ke memang simple
sebab sy xamahir lagi buat header gempak2..

Saya wat header ni khas untuk sahabat2 blogger..jue..fika
n miza..sy wat header yg x seberape ni pree untuk semua
sahabat sy ni..bagi yg rapat ngan sy jangan risau..kalau sy
ade waktu terluang sy boleh tolong u all..=)

Sile2 kan lah ambil header ni..juz klik n lepas tu save as la
kat lappy kiut u all..wat kan jadi header..nak sangat tengok
hasil tangan kali pertama ni guna kan pothoshop + xara v6..

untuk jue..
untuk fika..
untuk miza

Tapi semesti nya full kredit pada ckg wan..n sekarang ni
nak tau x yg sahabat sejati sy ni da buke tempahan header..
gempak xyah cakap..memang latest design..jom kite gune
header 3D..haha..cek kat sini nak tengok header2 gempak
hasil tangan ckg wan..tempahan header..

p/s : maaf kepada semua kwn2..sy xbalas jejak..tersangat
sibuk hari ni..ni pun nak gerak g gotong-royong kat tadika..
u all pernah dapat hadiah header x eyh..?

Tuesday, April 19, 2011

Macam mane nak cakap..?


Cube u all tengok header baru ni..rase nye xyah cakap pun
mesti semue da kagum..termasuk la diri saya sendiri..ni bkn
nak bangge u all..bab seriously bukan saya yang buat..malu
pun ade sebab pernah x u all jumpe blogger yang sudi buat
sesuatu untuk kite ikhlas..?(buat header yeh bukan lain..)

Gempak x gempak sahabat sejati sy ckg wan skali lg sudah
membuat sesuatu yg xpernah sy sangke..mmg ade niat nak
jugak header macam ckg wan n the geng..tapi xtau pun niat
yg sy simpan senyap2 tu ckg wan tunai kan..haha..xdapat sy
kate kan lagi..da la lawa..3D plak 2..

U all tengok header ckg wan buat..sy xdapat nak ckp leebih
sebab mmg kene dengan konsep..dah la lwa..dapat percuma
pulak tu..aishh..segan giler ngan ckg wan..die blogger senior
n ikhlas dalam blogging..cube la mintak tunjuk aja dari ckg..
die mmg sporting n xkedekut ilmu..

Xcukup dengan tu lagi u all tengok ape die bagi kat sy..haha..

Photobucket

Camne la sy nak balas jase ckg wan ni..sy mmg sgt2 bertuah
dari mule blogging ckg wan antare rakan yg pertame sy jumpe..
sampai sekarang ternyata die sahabat sejati..u all pernah x eyh
jumpe blogger yg sgt2 baik ngan u all..?

p/s : semua ni ckg wan buat gune xara 6 n xara 7..ckg wan je
tau gune walau pun sy provide software..ape pn sy xtahu kn..
haha..full kredit hanya pd ckg wan..TERIME KASIH SAHABAT..
Pada kak nonie semoge cpat sembuh..kak iema pun semoge
bersabar jage kak nonie..hehe..

Monday, April 18, 2011

Uishhh Laju nye..


Pernah x u all pindah kan lagu atau pun movie u all
ke dalam pendrive..rase nye berapa lama mase yg
u all kene tunggu..kalau 10MB xde hal la kan..tapi
buat nye file u all sampai 10GB..ha..x ke menangis
u all tunggu..?

File movie standart dalam 700MB kan..besar kan
u all..so sy nak bagi u all satu software untuk buat
kerje file transfer u all jadi lagi lancar n mudah..nak
tau software ape ni..?name die teracopy and saya
dah buat percubaan setakat 2GB tu kurang seminit
je da sudah..

U all nak kepastian..?test download software hebat
ni..ringan je..pree plak tu..haha..pastu u all test copy
cecite u all dalam 3GB ke desktop..tengok lame ke
xlame mase die amek tok pindahkan barang..hehe..

Sekadar nak berkongsi n permudah kan kerje u all..
xde la u all duduk termenung lame sementare copy
cecite dari lappy kengkawan kan..hehe..kalau nak
sile la download kat sini..teracopy 2.12..

U all jom kite tengok2 blogger2 kiut miut ni..hehe..

1. mira pingu ( mesti la yg ni paling kiut..=p )
2. yati ( orang sarawak yg happening )
3. jue ( macam orang nippon )
4. miza ( blogger mude )
5. fika ( kembar si mizan miza )

Hahaha..u all test tengok blogger2 hebat tu..tapi yg
pertame 2 jgn usha2..die sudah berpunye..=p hehe..

p/s : Hari ni 18hb/4..sy mule blogging 18hb/3 hari tu..
xsangke jadi mcm ni..thanks u all terus support sy..=)

Sunday, April 17, 2011

Trend header 3D..


Siapa yg rase header kat atas ni gempak turun tangan..haha..
macam kat skola plak..u all test tengok gamba mamat yg kat
atas ni..macho x..?=p kalo u all nak berkenalan ngan blogger
hebat ni mmg xde hal..memang friendly sangat2..

Eeh..terlari tajok plak..sebenar ny saya wat entry baru ni atas
permintaan sahabat sejati sy ckg wan..die ajak sy berkongsi
ngan u all software utk buat header macam yg ade kat atas ni..
saya bagi u all free je jom..

Kalau u all nak tahu software ni name die xara 3D 6..kalau u
all nak software ni sile la download kat cni..xara 3D 6..mmg
xrugi kalau u all ade software ni..sebab dis software juga dpt
digunakan untuk buat banner yg hebat..

tapi saya mohon maaf sebab mmg sy belum mahir gune kan
xara ni so xdapat nak wat tutor..tapi u all nak jugak tunjuk
ajar..no hal..mamat macho kat header tu sudi membantu u all..
hehe..serius die memang baik..ckg wan ni bagi saya antara
blogger terhebat spanjang zaman..(yes da promote ckg wan..)
hahaha..

U all rase header tu hebat..?sila la ambil n explore software
ni..kalau xreti jom kite tanye sifu kite ckg wan..die sentiase
sedia membantu anda..hehe..dijamin..=p

p/s : nak tengok blogger yg dapat hasil tangan beliau..boleh
skodeng2 blog diorang ni..(akak..)nonie ngan iema..chill..=)

Nak ubah saiz gamba..?


U all selalu ubah2 header u all x..?ha..sy ade satu software
untuk mengubah saiz2 gamba yg u all ade..xkesah la nak
buat jadi background template pun boleh..best x..?hehe..

Software ni ringahn je n mudah nak pakai..tapi xtau la u all
nak gune ke x sebab sekarang da semakin canggih dalam
pembuatan header ni..haha..kalau u all x caye test pergi kat
blog ckg wan..test tengok header die..haha..terhangat gitu..

So kalau u all nak software ni sile la tekan photo converter..
tapi ni software yg simple untuk u all ubah saiz gamba ikut
citerasa u all.. nanti saya buat review tentang picasa ngan
picnik pulak..rase nya ramai blogger yg meminati seni..saya
akan cuba penuhi permintaan u all..hehe..

Tapi saya ada satu lagi nak kongsi dengan u all..jeng2..haha..
1st award saya dalam dunia blog ni..dari cik muda nurul..sy
telah berjaya menjadi follower nye yg ke 200..haha..terime
kasih atas penghargaan anda..die kate agak feminin..u all test
bagi pandangan..=p hahaha..


Nak tengok contoh header picasa + photoshop + converter
yg saya bagi ni..saya wat this header special pada my love..


Hahaha..xseberape pun kan..saje test buat..ok x eyh u all..?

p/s : masih dalam mood jelles kepada ckg wan ngan nonie..
giler gempak blog diorang sekarang..hahaha..u all test pergi
tengok..xrugi jadi kan diorang sifu..hehe..tabik spring.."('.')

Friday, April 15, 2011

Akhir nya datang "BULAN"..

Errr..mohon keizinan pada kaum2 hawa..xpe kan saya
guna tajuk ni..?hehehe..sy xde niat ape2..sblom mlelap
kan mate untuk berehat sy mohon maaf pada semua yg
telah meninggal kan jejak tapi sy xbalas balik..maaf kn
saya..sy akan balas jejak2 u all n wat u all tersenyum..=)

Saya mnulis entry ni setelah lengkap ny 4 minggu dalam
dunia blog ni..4 minggu same dengan 1 bulan kan u all..?
4 minggu = 1 bulan
1 minggu = 7 hari
4 x 1 = 4
7 x 1 = 7
= 4 minggu = 7 bulan #

Wow..lame nyer sy da ade dalam dunia blogging ni..haha..
(adush kompem fail mate sy pasni..) tp u all nak tahu x..?
hari ni paling istimewe kerana sy dapat sesuatu dari rakan
n sahabat sejati sy..ckg wan..die hadiah kan banner pada
sy..n bagi sy cun melecun..cube u all tengok..


Photobucket




Memang saya xsangke ckg akan hadiah kan banner ni pada
saya..trima kasih xterhingga sy ucapkan pada ckg wan yg
bagi sy blogger hebat teragung sepanjang zaman..=p saya
ucapkan terima kasih juga pada fara..atas bantuan nya
kami semua makin maju dalam dunie blog ni..u all pun..
thanks sgt2..sile tengok blog diorang yg sangat2 hebat..
diorang sume peramah..mmg x rugi dapat diorang sebagai
sahabat..chill u all..sy sangat gumbira malam ni..=)

p/s : dalam hati risau sebab mane luang mase ngan u all..
kan..haha..maaf sangat..n lupe nak mention yg bulan sy
cakap dtg bulan sebab sy boleh ckp kat sape2 sy dah pun
se"BULAN" blogging..padahal masih baby..hahaha..=p

Ubah Window Logon jom..

Mesti u all bosan kalau bukak komputer keluar
bende yg same je..sebenar nya entry ni sy dah
terbit kan dulu tapi almaklum la..tulisan dulu2
mule blogging buruk sangat..syok sendiri punye
pasal la tu..haha..maaf u all..

So saya nak kongsi balik barang yg bagi sy syok
diguna kan n boleh buat lappy yg u all sayang jd
cun mlecun punye la..hehe..so jom kite kongsi
software ni..



Log on 2 gamba yg mule2 bile kite on lappy kite
2..alaa..tempat yg boh pasword 2..u all boleh pilih
gamba yg u all suke pastu ubah log on u all..ada
due jenis sy sedia kan..

Pertame logon background changer..fungsi nye utk
tukar gamba background logon u all..satu lagi logon
editor..yang ni digune kan utk buang ape yg u all
xsuke kat logon u all..kalau nak download la kat
sini..change logon..dun worry..pree aje..hehe..


Dah genap 4 minggu blogging hari ni..thanks u all..
sowie xpromote sebab entry ni panjang..panjang2
entry nanti jadi semak plak kan..haha..

p/s : u all memang terbaik..tanpa u all siape la sy..
da tuka gamba logon sy atas permintaan cik eka..
blog die hebat..test tengok jom..hehe..

Thursday, April 14, 2011

Style yg baru..


Hai u all..maaf pada kawan2 hari ni langsung x balas
kunjungan u all..maaf kan saya..sibok kerje..n buat
sedikit perubahan pada blog ni..hehe..

Nak tau x ape yg buat sy gembira sangat hari ni..baru
je nak genap 4 minggu..tapi sy xpernah sangke dapat
follower yg ke 444 hari ni..lawa kan nombor tu..haha..
terima kasih pada yg sudi follow saya..

Sebenar nya blog ni x la seberape sangat..memang dah
terbukti tanpa u all semua siapa la diri sy ni..saya akan
terus berbakti beri yg terbaik utk u all..

Terima kasih x terhingge kepada semua sahabat2 blog..
boleh x u all tolong komen style baru sy ni..kalau ada
lagi kekurangan..berat sangat ke blog ni..komen u all
semua saya amat hargai..

Bile pree saya mesti serbu blog u all..slamat berkenalan
n jelajah la blog ni..saya akan sedia membantu u all..=)

p/s : masih terkial2 dalam dunia blog ni..sesiape yg larat
sudi2 dukung baby banyak cakap ni..=p

- Gamba pergi temuduge kerja dulu..hahaha -

Perlu kan Adobe Reader..?

U all pernah download ape2 file x n lepas tu file u all
x boleh bukak..macam borang2 ke kan..memang ada
yg boleh bukak gune microsoft office..

So utk perkongsian hari ni sy akan berikan u all satu
software utk membuka file2 borang yg u all download..
name software ni adobe reader 9 n u all boleh ambil
u all punye adobe reader sendiri kat sini..adobe reader..


Rasa nye ramai yg da ade software ni tapi saje2 juz nak
berkongsi ngan u all..esok genap 4 minggu saya dalam
dunia blogger ni..masih baru n sokongan yg u all bagi
memang terbaik..tenngggsss u all..hehe..

So my lucky follower yg akan sy promote hari ni ialah..
1. fika ( blogger bagus )
2. yatie ( sangat peramah )
3. fasha ( bkn fasha bali )
4. aida ( baby blogger )
5. keli ( ebat woo )

Thanks pada u all..hehe..tanpa anda siape la acik yg suke
bebel ni..ha..sekarang da pandai wat perenggan..hahaha..
ni pun atas nasihat silah..tq sangat2..=)

p/s : saya masih baby so tolong sy baiki blog ni..n jgn malu
mintak pe yg u all nak..sy cube tolong..hehe..

Wednesday, April 13, 2011

Kecomelan kanak-kanak..


Owoowwoo balik kampung..owoowwoo balik kampung..
teringat susana hari raya dengar lagu ni mase sampai kat
tadika tadi..hehe..memang epy tengok gelagat kanak2..
sampai kite yg cikgu ni pun rase nak menari..haha..tapi
u all tau x kanak2 sekarang xramai yg ceria..ramai yang
terpakse memendam prasaan dari masalah keluarga..sy
tgok pun jadi serbe salah..kite semua perlukan perhatian
n kasih sayang..kalau guru2 xberikan belum tentu mereka
ni dapat nikmati kebahagiaan di rumah mereka..tp syok
layan dak2 u all..diorang mlompat..pegang2 tangan kite..
sampai nak dukung2 pun ade..hahaha..dah macam mak
ayah diorang pulak..tapi diorang dapat x eyh u all epy2
kat rumah..?bab somi isti ramai cerai berai..yg duduk kat
bandar terpaksa usaha lebih utk tampung semua bebanan
keluarga..anak2 yg comey kadang2 xcukup kasih sayang..
siapa yg ade budak kecik kat rumah..?jom kite same2
layan diorang dukung2..hehe..(diberi pengecualian bagi
kanak2 obes..)=p so nanti kat tadika sy xpayah dukung2
diorang lagi..haha..chill u all..=)

Tuesday, April 12, 2011

Kasi potong..

U all nak x satu software yg boleh potong mp3 u all
jadi g pendek..macam2 u all boleh wat..boleh wat
ringtone utk fon u all yang canggih manggih tu..haha..
u all nak guna utk wat video pon boleh..potong2 lagu
yg u all suka pastu masok kan dalam video yg u all nak
buat..hope software ni berguna..kalau u all nak boleh
download kat sini..free mp3 cutter..hope berguna utk
u all..=) terima kasih pada follower saya..tanpe u all xde
makne pon blog ni kan..ni antara follower yg bagos2..
1. silah ( blogger hebat )
2. wawa ( peramah )
3. fira ( best jd kawan )
4. shida ( blog biru -biru kaler ok- )
5. jo ( pakar bab komputer )


semua rakan2 mmg hebat..tanpa anda siapa la saya..
jom serbu blog2 ni ramai2..haha..berguna ke x eyh isi2 
dalam blog ni utk u all eyh..?

Spesel untuk sahabat ku..


Cikgu wan..hahaha..ni saya hadiah kan untuk cikgu..
xtau la lawa ke x..tapi bg saya cikgu memang layak
dapat adiah dari saya..haha..sy ni lembab cket wat
header..=p tapi akhir nya siap jugak..untuk kwn2
jangan tau jelles..dun worry.. kalau free sy sudi wat
header free utk uall..haha..sharing is caring rite..=)
nak view blog cikgu wan g la kat sini..cikgu wan..
saya akan wat header free untuk geng2 blog..tapi
sowie xpandai wat lawa2 lagi..haha..epy slalu..=)

Monday, April 11, 2011

Bertukar..

Ewah2 macam dalam cecite super hero pulak dah..
hehe..sy nak ucap kan maaf n terime kasih tidak 
terhingga kepada semua follower2 sy..sahabat2
sejati..tanpa u all sape la sy ni kan..thanks bagi
semangat serta sokongan..sy akan balas semua tu
dgn lebih baik..hehe..sy ada software utk tukar kan
type file yg kite ada..contoh nya dari video type flv
kite tuka kan jd mp4 ke..pastu masok kan dalam
fon u all..hehe..bes kan..dari video boleh jadi mp3..
boleh juga..cecite lebih xsedap..u all amek la then
explore..hope u all suke..n semesti nya free..hehe..
kalau u all nak ambil di sini..any video converter.. 
enjoy n convert ape saja yg u all bkenan..hehe..


sy akn sentiase bantu u all..kalau perlukan ape2
sofware utk kerje2 u all britahu sy..sy akan cuba
usaha kan..selamat tinggal masalah..sy akan promosi
semula blog2 hebat untuk u all..
1. elah ( sweet blog )
2. fida ( best jadi kan kawan )
3. aufa ( tomey2 blog )
4. ebby ( sangat prihatin )
5. aja ( pemollow yg setia )
jom serbu blog ni n enjoy dengan converter yg baru
ni..u all thanks sangat2 bg sy peluang lagi..=)

Sunday, April 10, 2011

Maaf sahabat..


Saya malu dengan u all semua..u all sangat2 memberi
semangat pada diri saya..fikiran saya bercelaru sangat..
maaf kawan2..ckg wan,nonie,liana,kak kiko,kak nana
n kepada semu lagi yg ramai sangat saya xdapat nak
senarai kan..malu..sedih..bersalah..(T_T) semua nya
bercampur dalam hati saya ni..maaf..saya sangat2
bingung..saya ragu2 dengan keputusan saya n masih
bersedih kenangkan u all..maaf..sy bingung..masih
ada ke peluang u all beri kan pada saya..?

Saturday, April 09, 2011

Jom buat movie..

Sape penah tringin nak jadi tuan direktor..?hahaha..
kalo besar mane pun bakat kite mesti kene asah dari
bawah kan..saya nak kongsi wit u all satu software
untuk kite buat short movie..edit subtitle sendiri dalam
movie yg kita suka ke..(sy pernah buat yg ni..penat
gile..)=p u all pernah kan tengok dalam youtube ada
video lirik lagu..u all boleh wat pakai software ni tau..
banyak lagi kalo nk letak2 gamba kenangan u all pastu
masok plak lagu sentimental + ayat2 jiwang..pergghh!!..
meleleh aer mate tengok video u all sendiri..hahaha..
u all nak..?sila la downlod kat cni..movie maker..hope
u all enjoy n pat asah bakat2 terpendam dalam diri tu..
upload la kat blog boleh kongsi cecite u all..jom kite
tengok blog2 hebat ni..
1. kina ( blog ilmu )
2. ain ( stylo gitu )
3. tutor blog ( wajib singgah sini )
4. jiera ( blogger gugurl )
5. cha ( potograper )


hehe..u all penah pasang niat nak jd direktor ke..?

Thursday, April 07, 2011

Macam mane nak terjemah..?


Pernah kan u all mase belajar cikgu suruh bawak
kamus pergi sekolah..tapi sekarang da canggih
xperlu bawak kamus..bawak lappy je pergi sekolah..
tapi kalu nak terjemah perkataan dalam lappy u all
ade kamus ke..?hahaha..lappy memang dah canggih..
so kalau kite nak bagi lappy kite sangat berguna jom
kite install software ni..software ni nama nye e-kamus..
kelebihan die kite boleh terjemah kan perkataan yang
kite x faham ke bahasa lain..BM-BI boleh..BI-BM
pun boleh..kamus dewan ngan oxford pun ada..gempak
kan..pasni xyah letih2 tangan nak belek2 kamus yang
kompem tebal tu..haha..kalau nak download je kat
sini..e-kamus 5.02..belajar pun da mudah..student even
guru pn boleh guna..( tadi kene tanye tejemahan kat
anak murid xpat jawab pun..T_T )..hahaha..software
ni atas permintaan ckg wan..hope membantu..sape2 yg
perlukan bantuan rojer2 sy..sy tolong yg termampu..


so semuanya da jadi express..hehe..selamat mencuba..=)
u all test2 tengok blogger2 yg hebat ni mesti x rugi..
1. kak nana ( pengomen yg setia )
2. eka ( tutorial bagus )
3. kak kama ( wirawati blogger )
4. fara ( pandai photoshop )
5. sya ( blog kaunselor )
hahaha..u all singgah la blog2 hebat ni..amek jugak kamus
ni jom..simple,percuma and ExPreSs..=)

Kembali akhirnya..

Sudah kembali anugerah kesihatan pada diri saya..
hehe..semua ni berkat doa2 blogger yang sangat
prihatin..selalu beri semangat..terima kasih u all semua..
saya belajar petua untuk hilangkan demam yang sangat2
berguna dalam dunia blogger ni..paling wajib u all buat
mase demam or sakit tulis la entry pasal kekurangan
sihat u all..haha..lepas tu mesti tiba2 u all rase ok sebab
u all epy tengok ramai yang bg u all semangat dan doa..
( kalau u all kene komplen bab ngengade saya no komen..)
hahaha..tapi blogger2 semua ny terbaik..tenggss u all.=)
saya mohon maaf pada fara dan rakan2 blogger..pasal
youtube downloader hari tu xboleh guna..so sy da tuka
yg baru..cuba downlod balik eyh..and sy ade link untuk
sesiape yang malas downlod sofware boleh downlod
youtube online je..hehe..g kat sini..save youtube..seperti
dijanjikan saya akan promote geng2 blogger percuma..=p
1. wan hazel ( bakal otai blogger )
2. kak kiko ( adik otai blogger )
3. kak diera ( jiran kak kiko )
4. alia ( gugurl blog )
5. mia ( gadis melayu terakhir )


maaf kawan2 kalau saya xjenguk2 blog u all..saya kurang
sihat..sekarang sudah ok..jeng2..penjelajahan bermula..=p
hehe..terima kasih u all sokong blog ni..chill..=)

Tuesday, April 05, 2011

Huwaa..TIDAKKKK..!!

Uih..nape rase begeta semacam ni..adooiii..sejuk nya..
ish2..tibe2 je jadi macam ni..x SUKE....!!..memang
sah nak demam..da panas da badan..sy rase gatal
sangat jari asek dok pan lappy je..hahaha..pdan muke
kan da kene..xbiase sangat dok depan lappy lame2..
dah la esok kene mengajar budak2..kalau kite kurang
semangat apa kan lagi mereka..saya SAYANG anak2
murid saya..ish2..hope x melarat..walau pun macam ni
saya sangat2 bersyukur berkat kerjesama u all dalam
mase 2 minggu n 4 hari saya sudah diikuti oleh lebih
300 follower yang setia..semoge u all semua happy..
so adiah saya nak bagi u all saya xgeti..haha..saya
terfikir untuk pomote follower2 saya dalam setiap
entry selepas ini..(plese jgn tiru..=p..) percuma sebab
tanpa u all siapa la saya..untuk permulaan saya mahu
promote mereka2 ini..
1. uncle ( blog penuh infomasi )
2. nonie ( kawan uncle )
3. ckg wan ( kawan nonie )
4. liana ( kawan ckg wan )
5. mira ( klon saya..=p )


uppppsss..ni bkan saya..=p saya demam..ish2..

Nak sendiri punya..?

Hehe..hai u all..saya nak ucap kan ribuan terime
kaseh pada u all bab follow blog ni..smoge u all
ceria n happy datang blog ni..saya nak kongsi
ngan u all jom..software untuk download video..
dari youtube ke..yang lain2 pun boleh..hope jangan
salah gune tau..haha..saya nak kongsi pasal orbit
downloader..diguna kan untuk donlod video and
die ad kelebihan untuk meng "grab++" video yg
u all nga layan..hehe..kalo nak donlod kat cni tau..
u all setting mase install biar kan die boleh guna
utk chrome..orbit downloader..
pastu u all mesti suke layan youtube kan..hehe..ada
jugak yang direka khas untuk youtube..bagi yang ada
ok la..bagi yang xde amek la..untuk sendiri punya kan..
haha..pree tu pasti..youtube downloader..hope u all
enjoy..
tengggssss 2 all my followers..mira..kak kiko..kak diera..fira..
cikgu wan..sya..liana..fara..jiera..ain..kak kama..mia..huhu..
u all mmg bes..=) (saje free promote..haha..) =p epy slalu..

Monday, April 04, 2011

Jom download citer..

Petame skali saya nak ucap kan maaf pada ramai
sangat follower2 saya yg setia..hehe..u all sangat baik..
saya nak mohon maaf sebab ramai menganggap sy
pempuan..hahaha..xpe la..yang penting saya sungguh2
ikhlas nak berkongsi ngan u all..=) kali ni saya nak
bagi u all satu sofware untuk download torrent2 cerita
yang terbaru..so boleh tengok cerita yang keluar
pawagam kat rumah..(opppppsss..saya hanya kongsi
apa yg saya tau..saya lagi suke u all g tengok wayang..)
hehe..ni untuk koleksi kalau u all nak simpan cerite2
box office ke kan..(jangan burn dalam cd pastu jual
pulak..)..haha..software ni nama nye u torrent..kalau
nak download kat sini..u torrent..tapi yang ni hanya
software..kalau u all nak usya2 cerita yang u all bkenan
boleh search dkat 2 laman web ni..
1. pirate bay..
2. kickass torrent..
test la carik n enjoy layan cecite cecite u all minat..=)

Sunday, April 03, 2011

Laki ke Perempuan..?

Hai blogger2..u all sume banyak bantu saya..saya ucapkan
terima kasih sudi datang ke blog ni..sikap peramah u all saya
hargai sangat2..smoge u all semua epy datang blog ni..=)
kat sini sy ada video nak kongsi ngan u all..pasal laki ngan
pempuan..hehe..video ni cerita kan kat kita pasal sikap
en lelaki dengan cik perempuan..njoy..hehe..

video

hehe..unik kan cara die gitau kite sifat laki ngan pmpuan..=p
sy nak mintak maaf pada sesiape yang sebelum ni anggap saya
ni perempuan..untuk pengetahuan u all saya ni lelaki.. saya
mohon maaf pada..liana..fara..kak kiko..n kepada sesiapa
yang berkenaan..hope u all epy selalu..=)

Saturday, April 02, 2011

Belajar menaip jom..

Hai kawan2 ku semua..saya xpenah sangka boleh
pergi sejauh ini dalam dunia blog..tanpa awak sume
siapa lah saya..terima kasih u all..saya akan cuba yg
terbaik lagi untuk kongsi dengan u all..=) saya nak
kongsi dengan u all satu software untuk belajar menaip..
blogger2 semua mesti hebat menaip tapi xsalah pun
kite belajar cara menaip..(saya da cuba tp menaip
belum ikot pun ape die aja..)..hahaha..tapi sy rase
sangat2 membantu software ni sebab die boleh ukur
kemahiran kita menaip dan dikira dalam p.s.m..u all
boleh explore dan dia ajar kite dengan cara yg sangat
menarik..sile la donlod software di sini..typing master..
masa nak install unconnect internet dulu tau..n u all tau
kan sume ni free untuk u all..hehe..study smart..=)