Thursday, June 09, 2011

Percayalah pada ku..

Kalau becinta semuanya manis..tapi nak dapat kemanisan cinta bukan
senang..dulu pernah tau dengar orang kata kalau bercinta taik kucing
pun rasa macam coklat..eeee..yuckkss..ade ke dia pergi umpamakan
macam tu sekali..cuba la cari yang munasabah sikit..dah la coklat tu
kegemaran pasangan yang tengah bercinta..

U all pernah dengar perkataan "terkongkong"..tak pernah dengar..?ish
biar betul..nak dengar perkataan terkongkong tu jom..

Pasangan (1)

aii   : U boleh kan i tak bagi u keluar sangat dengan lelaki lain..?
you : Eeh..mesti la boleh b..u kongkong i tanda sayang kan..?lol..

Pasangan (2)

you : Boleh tak i keluar dengan sedare laki i b..?
aii   : Tak boleh la u..i jelles tengok u keluar dengan lelaki lain..
you : You buat i terkongkong la b..wth..

Semua benda ada suasana sendiri..kita hanya manusia tak dapat nak
hukum sesuatu benda..apa yang kita boleh buat hanya beze kan mana
yang baik atau buruk kan..bagi saya terkongkong bukan satu masalah..
sebab macam pasangan (1) diorang lebih rasa disayangi kalau macam
tu..tapi macam mana dengan pasangan (2)..?

Kita semua pernah hadapi perasaan ni..pernah tak u all cakap dalam
hati.."..eh aku macam pernah je dikongkong.."saya penah dengar satu
ayat power..

         ..Kalau tak percaya masing-masing baik tak payah kapel..

Bila kita hayati betul sebenarnya kepercayaan teramat la penting dalam
satu hubungan..bila kita percaya masing-masing mesti hubungan boleh
kekal lama..tapi bila dah diberi kepercayaan jangan la pulak kita pergi
ambil kesempatan..itu tak perlu diajar..semua boleh faham sendiri kan..
hehe..alasan yang paling kukuh untuk bercinta ialah..

   ..Sayangi diri ku sepenuh hati mu dan terimalah diri ku seadanya..

p/s : pabila mini express bicara pasal cinta..haha..duit pun penting dalam
hubungan..takkan nak bagi makan pasir nanti..=p lol..

30 comments:

тαк кenαl мαкα тαк cнεηтα ™ said...

parent kongkong kalu marah. bf kalu tak pe lahh pulakk ka? hehe.

teha said...

agree ! kepercayan tu penting.. hehe

aSiMiRa.aSiM said...

~tak kenal maka tak chenta~

hahahaha..kalo parent jadi cam bf kan bes..tapi..boleh ke..?haha..

aSiMiRa.aSiM said...

~teha~

hehe..betul sangat2..kene la percaya masing2..jelles standart la kan..sayang ny pasal..hehe..tapi jgn sampai mngongkong..=p

Onitsuka_hana said...

xsuka konkong dan dikongkong.. Duit memang penting.hehe

Lieyly ︱ Alia said...

sokong cakap asim tuh :)

nice entry yaw , kongkong sngt pon wat apa kan..
pastuh 1 lg kan , kuat jeles ~

Nonie said...

dlm bercinta kena ade kepercayaan n kejujuran.ala..kalu kongkong pun,kalu xjujur kt blakng buat mcm2 jgk kan..hehehe

Cik NuRuN said...

like this entry !

psst ! maaf yaa anda di tag ,feel free to join it taknak join pon xpe tak pakse :)

http://nurunnadhirah.blogspot.com/2011/06/join-bloglist-cik-kacak.html

aSiMiRa.aSiM said...

~onitsuka hana~

hahaha..sape yg suke hidup dalam rele pakse..haha..slalu memang ramai bcinte camni mula2 kan..haha..tapi baru sedar pentingnya keselesaan dalam hubungan..hehe..

aSiMiRa.aSiM said...

~lieyly alia~

hahaha..betul kan kadang2 tlebih jeles wat kite rimas je..boleh jelles..tapi jangan over..kan alia..hehe..

aSiMiRa.aSiM said...

~nonie~

eceh..akk unta sy ni hebat bab cinta..wow..nak kawen dah la tu..hahaha..=p tol kak jujur penting..pokok pangkal diri sendiri..=)

aSiMiRa.aSiM said...

~cik nurun~

hehe..thanks tau skong asim..kali pertama bicara pasal cinta..hahaha..thanks tag asim gak..insyaallah asim join..=)

adib syazwan said...

oh..aku sangat sedih kalau teringat pasal kongkong ni..aku seorang yang kuat mengongkong(eh betul ke ayat aku ni)...kenapa kau bagi contoh sedara?haha..hampir2 same dengan situasi aku..=P

KinosKoko said...

aku x suka dikongkong, jadi aku x la mengongkong..hehe

aSiMiRa.aSiM said...

~adib syazwan~

alooorrhhh..yeke..sory bro sahabat baik..aku xde teniat langsung kat ko..haha..sume bende da lepas dib..kalo ngan sedare nak kua bese2 xpe..ni da tangkap cintan bukan salah ko..=)

aSiMiRa.aSiM said...

~kinoskoko~

hahahaha..camni la bagos..ade prinsip diri..asim suke..jangan buat pe yg kite x suke kat owang lain kan geng..hehe..

misyamissyou said...

boleh je nk kongkong tp xyah la lbh sngt..mak ayah kong xleh plak..cm pelik je..hmm

jujur n percaye penting, dgn kate lain, duit tu penting..heehe :P

Alia Asyura :) said...

bleh je nk kongkong. da dy psgn kte kan. apesalh nya. utk kebaikan jgak.. kunk kalau prcaya sgtt,, dy amek ksmpatan. cm hape je nty. huhuu

kiwi said...

kalau kongkong sangat pun payah. Bila dah kena kongkong, satu pihak tu tak banyak kawan. kalau apa2 susah le...

Miss Shikio said...

wahduh!! semakin jiwang yah

hahahaa

tp panda x suka dikongkong!! terus mintak break! -.-"

kejam x? hahaaha

aSiMiRa.aSiM said...

~misyamissyou~

hahahaa..perumpamaan yang sangat manis didengar..hahaha..klaka je..=p mak ayah kong2 tak macam bf kong2 kot..hehe..

aSiMiRa.aSiM said...

~alia asyura~

hehe..asim setuju..kong2 ade gak kebaikan dia..lagi2 nga jiwe muda macam2 nak cube..haha..bile da serasi..saling memahami..baru leh bagi kepercayaan kan..=)

aSiMiRa.aSiM said...

~kiwi~

hehe..kalau difikir betul..kawan sangat2 la penting..yang bagus kawan yang setia mase susah kan..senang memang ramai kawan..hehe..

aSiMiRa.aSiM said...

~miss shikio~

hahahaha..semut paham pangai panda..teguh ngan pendirian..bila da pat sowg yang x ngam watpe terus kan..kan..=p

Lieyly ︱ Alia said...

betoii tuh asim , jgn over sngt ja...
wat sket hati ja kalau over sngt jeles tuh ~

aSiMiRa.aSiM said...

~lieyly alia~

hehe..kene saling memahami la..t semua ok kan alia..=) smoge bahagia dengan oang tersayang..hehe..

alif haris said...

yg penting kepercayaan dan kesetiaan tiap pasangan .. klu xde elemen ni .. mudah goyah hubungan tu kan

aSiMiRa.aSiM said...

~alif haris~

hehe..semesti nya..bila kite jujur orang percaya kite kan..pastu setia..mesti ok ny hubungan..=)

نورفايزه مادارو said...

Assalamualaikum....akak nk mnyelit kat sini, akak suka ad BF yg mengongkong....oh tidak!!! mengongkong pun kalu pada perkara yang mendatangkan kebaikkn itu x kisah :-)....hihhihi...

kepercayaan itu teramatla tersangatlah penting, janganlah sesekali kita mengkhianti kepercayaan yang diberikan kapada kita....

pesanan untuk diriku dan juga y sudi membaca...:-)

aSiMiRa.aSiM said...

~nurfaizah madaru~

hahaha..betul akk..kalo cam baik je laki tu..die kong2 takpe nak jage kite kan..its ok asal kan kite slese dan die bagi kan kite kebahagiaan kan..=)