Friday, June 03, 2011

Tiada rahsia dengan mu..

Perlukan tips naik follower..?sila taip ON TA dan padam semula apa yang
telah anda taip..semua tips boleh dapat percuma je kan..saya ingin kongsi
cara naik kan follower u all atas permintaan terbelog dan lieyda..saya baru
je blogging selama 2 bulan setengah..tapi follower cecah seribu saya buat
macam mana..?saya kongsi dengan u all jom..

Saya tak akan berahsia dengan u all pun pasal ni..sebelum ni saya dah bagi
tips sikit..test tengok yang ni u all..bebelan 2 bulan..mungkin ada dalam ni
yang u all boleh guna..nak tips lagi..?

1. Satu dua boleh..tiga jangan..
cth : datang singgah sini..
-Kalau kita tinggal kan jejak jangan terlalu kerap guna perkataan sama pada
satu blog..lain-lain blog tak apa..nanti tuan tanah jemu sebab teramat jelas la
kita tak ikhlas datang blog dia..mula kan la tanya khabar..tanya tinggal dekat
mana ke..jangan mengorat sudah..

2. Kita memberi kita yang menerima..
cth : komen blog yg u all rasa menarik..
-Mesti ada punya la blog yang u all suka baca masa u all balas jejak..komen
je entry mana yang u all rasa menarik..sah-sah kita tak dapat komen semua
blog..so buat mana yang termampu..kite bagi komen nanti ada yang komen
kita balik..jangan komen yang tak ada kaitan pulak..

3. Hormat dan jadi diri sendiri..
cth : alamak ada auto song la pulak..
-Kalau nak dengar lagu mix sekarang sangat mudah..u all faham kan..?bukak
la 5 blog sekali..kalau semua auto song..mantap..lain blogger lain personaliti..
kalau nak blogging mute kan speaker..mungkin tuan tanah selesa camtu kan..
hormat tuan tanah dan terus kan balas jejak..bak kata pepatah melayu..
"..kalau nak senyap pergi perpustakaan.."


4. Lepas satu-satu..eeh..lepas satu-dua..
cth : dekat shoutbox ambil nama orang kedua lepas kita..
-Masa balas jejak dekat blog lain tekan nama bawah nama kita..yang kita
dah kenal kita singgah..yang belum kita follow..dia akan jadi berantai..yang
dah kenal jangan kita tekan pangkah pulak..

Kunci balas jejak atau pun nama glamer dia bw kene la ramah..lambat mana
pun kita cuba balas jejak..biar mantain orang datang blog kita..kena hormat
yang lain..blog kan diary..macam-macam cerita boleh jadi..izin kan mereka
jadi diri sendiri..kalau tak suka jangan diheboh kan sampai satu dunia tahu..
tapi jadi diri sendiri ada had nya kan..

p/s : thanks sahabat sebab follow blog yg simple ni..ingat..senyum satu bonus
tunjuk kita mesra alam..senyum..tak perlu kata apa-apa..=)

40 comments:

Miecyber said...

Tips yang bagus banget...Makasih sobat...


E.coli kebal

Murni Yusoff said...

Hah,mai pun tipsnya..thanx you..=)

Nur Edrina said...

thanx for sharing .. (^^,)

p/s : fina tak mute sound, tapi cucuk wayer headfon, then headfon tu letak tepi. senyap lah dia . ekeke ;)

aSiMiRa.aSiM said...

meicyber : hehe..kita semua kan berkongsi..thanks komen blog ni..=)

murni yusof : hehe..kite kongsi same2..t asim bagi tips yg asim tau g eyh..=)

nur edrina : hahaha..kretif nye..simple kan camtu..cube skali skale kai headfon tu pe jadi eyh..?haha..

Amiirah-Cassan said...

asim . heehehe saya mute kan jaa ^^ haha alang-alang kan ! hehe :) tips menarik . hehehe :)

syira slyfix (: said...

tips yang bagus .
wah ,
baru 2 bulan dah ramai .
(:

aSiMiRa.aSiM said...

amiirah-cassan : hahahaha..asim kalau malas redah je la..xde hal..kadang2 unik..tapi kalo pale tengah srabot skali dngar byk2 lagu bleh pengsan..haha..=p

syira slyfix : haha..alhamdlillah..xramai pun kalau nak banding ngan yang lain..skarang ramai layan blogger..hehe..tu cpat naik kot..

Libragurlz said...

wah.. bagusnyer tip-tip nie.. bleh dijadikan paduan neh.. thanks ya.. ^^
really2 appreciate it..

alif haris said...

haha .. betul2 tu bro .. gua sokong ..

aSiMiRa.aSiM said...

libragurlz : hahaha..awk ni buat sy segan je..sy bukan hebat sangat..tapi suke tau bile respek antare blogger..hehe..

alif haris : hahaha..thanks geng..ko memang terbaik gak..=) kita skong masing2 ok..hehe..

Lieyda said...

wah tengs asim. no wonder la rmai frens dia. ;)

aSiMiRa.aSiM said...

hahaha..asim ni xde pape sangat la lieyda..=) kene ikhlas blogging..hehe..asim blogging nak epy2 je..hehe..

Suhaida dan Ab Rahman said...

TERBAEK GILAAAA LAH TIPS NI KAN :)

Zyqa Pakmin said...

:) Bgus bagus . Thanks utk tips yang hebat ni .

ABU said...

bagus tipsnya..thanks..:D

Edina Kasyah said...

nice tips =)

Pure Lily said...

nice tips asim..;)

Scya Lollita said...

weyyy nak pakse ko komen entri aku muahahaha

xde lah grau je . good tips (:

cik bAtu said...

wahhhh...sure ke tu je yg awk buat ? grrrrrr.....jeles ! HAHA

aQim said...

blog ni baguih la..
mcm2 ad..hehe:))

aSiMiRa.aSiM said...

suhaida dan ab rahman : hahaha..asim bagi tips biasa je..byk lagi yg asim kene baja..tapi asim akan teruskan kongsi tips..=)

aSiMiRa.aSiM said...

zyqa pakmin : hahaha..jom la test..tak susah pun..cuma penat cket je..hahaha..jom wat same2..=)

aSiMiRa.aSiM said...

abu : jom la buat..tips simple je..hehe..thanks support blog ni..=)

aSiMiRa.aSiM said...

pure lily : hehe..sharing is caring..tips yg ni asim slalu buat..=) kita buat la same2..hehe..

aSiMiRa.aSiM said...

scya lollita : hahaha..xde hal la..saya komen nanti..=p kong same2..slamat bsahabat..=)

aSiMiRa.aSiM said...

edina kasyah : same2..jom kita test wat tips ni..hehe..

aSiMiRa.aSiM said...

cik batu : hahahaha..cik batu pn bleh la..hehe..tips ni mudah je..jom la buat same2..hehe..

aSiMiRa.aSiM said...

aqim : bagus nya macam tu..tolong bagi tunjuk aja supaya baiki kualiti penyampaian saya..=)

Cik.Tedy said...

tips yg sngt bergune...heheh..like3..=D

aSiMiRa.aSiM said...

cik tedy : hahaha..amek je la..kita same2 ramai follower..hehe..blogger ramai sbenar nye kan..=)

CikYana(",) said...

Nice tips asim
chaiyokk chaiyokk :)

aSiMiRa.aSiM said...

cik yana : hehe..thanks tau akk sokong asim..=) akk blogger bagos gak kan..=)

CikYana(",) said...

akak blogger cap ayam jer
ngeeee xbagus pun
bese2 ajer

aSiMiRa.aSiM said...

cik yana :

hahahaha..a;; ni..akak ny follower jaoh g ramai dari saya..akak pun jnis freindly..xpe kite semua kan geng..=) akak pun bes gak..hehe..

nis humairah said...

ebatnye,
^^

aSiMiRa.aSiM said...

~nis humairah~

xde pape la nis..sume bleh jadi hebat..asim kongsi pe yg asim tau eyh..=) hehe..t kite bleh naik same2..

saya afi said...

nice tips :)

dill said...

baek cikgu asim :)

dill.

aSiMiRa.aSiM said...

~saya afi~

hehe..tak rugi kongsi tips..ramai yg g hebat dari sy afi..=)

aSiMiRa.aSiM said...

~dill~

hahaha..ni simple2 je kak..asim juz kongsi..ramai yg g ok dari asim..hehe..lame xdenga pasal akk..