Wednesday, May 18, 2011

Bebelan dua bulan..

Dengan rasmi nya genap la dua bulan sy blogging..hasil yg sy dapat dalam blog..?
pasal income..satu sen pun xde..hahaha..tapi sahabat..ramai yg sy jumpe..rakan
blogger semua nya mesra2..baru dapat naik satu anak tangga..tapi masih belum
matang pun dari segi penulisan..tapi jom sy bg tips simple carik rakan..

1.Tinggal kan jejak u all di shoutbox dengan url supaya mudah dijejaki..
cth : asim singgah sini..=) (..senyuman satu bonus mudah bermesra..)
-Bila kita jejak blog lain mesti diorang datang singgah blog kita balik..bw kunci
nak ramai sahabat dalam dunia blog ni..jangan cakap bukan2 sudah..

2. Follow mana2 blog yg kita suka dan bagitahu kita da follow dia..
cth : follow blog ni..=) (..seelok nya xperlu kata follow sy balik..)
-Diorang akan rasa selesa bila xterpaksa follow blog u all balik..sebab kita semua
xsuka kan buat bende secara terpaksa..benda percuma je semua suka..

3. Elak kan cakap benda yg buat orang xselesa dtg blog kita..
cth : kalau xsuka blog ni tekan pangkah ok.. (.senyum je..xperlu kata apa2..)
-Sambut la dengan kata selamat datang ke..terima kasih ke..nanti orang datang pn
sejuk mata memandang walau pun background kita hitam.
.
4. Guna pop up comment lepas tu buang word verification..
cth : test komen dekat entry ni..=p (..nanti mudah rakan2 nak komen..)
-Kalau lah ada yg komen bukan2 dekat blog kita buat tak tahu je..blog ni kan kita
yg punye..kite boleh padam komen yg bukan2..

Banyak lagi tips yg sy dapat n akan kongsi dengan u all semua..hari ni sy dah pun
tukar url sy jd http://miniexpress.blogspot.com..makin menyusah kan u all ade
la kan..hehe..ramai sahabat yg jadi kan sy bloglist mereka..thanks u all..=) tapi tu
la u all kene masok kan url baru sy balik..maaf tau susah kan u all..hope boleh jadi
lagi matang dalam dunia kita ni..

p/s : siapa yg nak tukar banner jom la..sy dah buat banner baru..respek tu penting
dalam blogging..senyum la..xrugi senyum..=)

26 comments:

dayfeda hassan said...

hehe..lps nie feda kne 2 kr banner asim yg kt blog feda..hehe..yeah..bln br wajah br..kihkihkih

aSiMiRa.aSiM said...

hehehe..aah nak tukar wajah baru..tapi da kene ejek jambu da..hahaha..sabar je la..ust jambu..=p

CikYana(",) said...

keempat2 tips yg asim bg ni yana setuju sangat2

pastikan kita sentiasa murah dgn senyuman :))

yana pun xsuka paksa2 org tuk follow blog yana..doranggg nak dorangg follow dgn kerelaan hati dorangg kan

ape2 pun asim
tahniah sbb da 2bln blogging -.-

aSiMiRa.aSiM said...

yana : hehehe..betul tu..xde paksaan dalam blogging..asim pn xpernah pakse owg follow asim..kite cuma carik sahabat n bagi lain dari lain..balasan die follower kita jadi ramai..hehe..

dayfeda hassan said...

hahahaha..jambu..adez..spe yg ckp 2..kihkihkih..xpe22..pndgan org je 2..hehe^_^

tiefazatie said...

hihi..btol2..

cinta nabella said...

paling stuju yg no.4 tuh ..mmg stju giler babeng . lama tak komen-2 sni :( huwaa ..

aSiMiRa.aSiM said...

fida : saper lagi..kazen kite yg lagi sowg tu la..hahaha..klaka je kan..xpe kot owg kate ok xpe..kot kate xncem tu yg malu..haha..

ifa : hahaha..bagos la..kite same pendapat kan..blogging tok epy2 je..=)

fara : faraaaaaa..giler lame xjumpe..siyes tercarik2 mane fara..bz sgt ke..?

faidah misnan said...

ada satu benda baru yg fai tahu .. .
thankas yeah . .:)

Lalalilillulu said...

nak tipsss lagiiiiii....hahaha<<gelak jht,...

aSiMiRa.aSiM said...

faidah : hehe..suke pat kongsi pe yg kite ade..dun worry..sume leh jadi blogger hebat pasni..=)

lalalililulu : waaaahh..semangat giler nak tips..ingat nak boh banyak..tapi panjang2 sape nak bace kan..jgn risau..ak update selalu..haha..

Hurun Akita @ Ciktika said...

baekk...sy dgr nasehat..ahahhaha ^_~ macehh

Obat Sakit 2011 said...

sama nih blogku juga dua bulan exist

aSiMiRa.aSiM said...

ciktika : hahaha..ade plak camtu..kongsi tips je la..=p hehe..tika ni pn..hehe..

obat sakit : tu la da pasan..kite same2 kosong dulu kan..skang same2 naik ok la tu..=)

Siti Aziz said...

siti setuju dengan semua tip kat atas...ha3

edinesia said...

setuju sobat, mari saling berkunjung ya ediNesia

aSiMiRa.aSiM said...

siti aziz : hahaha..time kaseh tau..kongsi pengalaman yg dapat lam blogging ni..byk g kene baja..hehe..

edinesia : thanks tau..t asim jengok blog sobat..=)

Momok Nadim said...

patot lar asyik error je bile aku tekan shoutmix aku..weh..mcm mane nk tukar URL ko yang lama ke URL yang baru weh??aku tak geti

Mr.Thinker@Ali said...

Maaf, aku tinggalkan url yg salah. Baru tukar gak. Hehehe. Suka intip2 kt sini. ^^

Miss Shikio said...

x suka jugak bila diorg suh folo balik hahah~

tapi folo je lah :p

aSiMiRa.aSiM said...

momok : hahaha..tu la da agak mesti nyusah kan org pye..ngengade aku g tukar kan..sebenarny nak memudah kan..ade kat setting..ko nak aku leh tolong..ko nak tuka ke..?

ali : hahaah..same la kite..bile da tukar ni kompem xramai dtg blog kite..hahaha..

jue : hahaha..same je kite..elok sgt la tu..=p tapi mmg kureng bile die swuh follow balik..so bg la kbebasan owg nak folo kite ke tak kan..haha..

Momok Nadim said...

hehehhe3x..nak tukar?? watpe je nak tukar??aku rasa URL aku skrang ni, ok kot..hahaha..:D weh...jom lar..jom lar...kite wat geng baru..nak x??

aSiMiRa.aSiM said...

momok : hahaha..janji snang nak dtg..sory nyusah kan ko..weh..aku lagi la stuju..ko ade cadangan x..?haha..aku ni baru g xmahir tapi kot ko ade cadangan jom kongsi..

lilypelangi said...

fuyoooo . dua bulan ja da rmai follower . tahniah ! :)

aSiMiRa.aSiM said...

alhamdulillah diterime blogger..tu yg wat sy epy..hehe..thanks tau singgah blog ni..=)

tia siwon said...

comel baby tuh . (=

(takde keje lak Tia nie) huhu