Monday, May 23, 2011

Boleh pandang-pandang..

Boleh pandang-pandang..
Boleh pegang-pegang..

Suke suki sy je kan gubah lagu ni..hehe..lagu Ana Raffali ni pernah popular
dulu kan..nak cerita kisah pasal musim peperiksaan sekarang ni kan..eeh..
ada ke kaitan dengan lagu ni..?u all pernah tak dengar alasan yg tak logik
pun untuk meniru..contoh nya..

Cikgu..dekat bawah kertas soalan ada tulis "SILA LIHAT SEBELAH"..


Exam la waktu yg selalu buat mereka yg bernama pelajar ni tak keruan..
tak kisah la sekolah rendah ke..menengah ke..even budak u pun kene
ambil exam kan..tak perlu runsing2..kalau u all nak tau cikgu pun ada
jugak yg rungsing bila nak exam..jom kita tengok apa yg bermain dalam
fikiran kita semua..

Masa dimaklumkan nak exam..
Pelajar : Yea..!! syok nya exam..xpayah bawak buku datang sekolah..
Pengajar : Yea..!! tak payah sedia apa-apa bahan datang sekolah..

Seminggu nak exam..
Pelajar : Minggu depan exam..xboleh nak online lagi..
Pengajar : Minggu depan exam..boleh online puas2..haha..

Masa tengah exam..(..dalam hati..)
Pelajar : Cikgu cepat la datang sini..nak tanya jawapan soalan ni..
Pengajar : Jangan la budak ni angkat tangan..aku terpaksa jaga sini..

Dah habis exam..
Pelajar : Hoooraaayyy..!! merdeka..boleh online sampai pagi..
Pengajar : Huhuhu..banyak nya kertas kene tanda..adussshhh..!!

Macam-macam gelagat pelajar dengan pengajar ni..boleh je pandang2
dalam dewan exam tu..macam lah kita semua xpernah buat kan..haha..
yg penting jangan sampai pegang2 kertas jawapan budak sebelah je..
bagi siapa yg tengah exam chill je..hope entry ni pat buat u all tak rasa
gentar dengan exam..hehe

p/s : Hari ni mula lah exam kat sekolah sy..ape perasaan sy..?rasa nya da
boleh teka kan u all..hehe..

31 comments:

Lalalilillulu said...

tulis nota kat tapak jer...kompem xgentar masuk pekse...huhu...dpt fulmark lg...

Lalalilillulu said...

tapak *tangan...t

tetggl tgn plak...huhu

aSiMiRa.aSiM said...

hahahaha..kai la permenant marker ke..tahan lame cket kan..sampai exam ujung taon pn tahan..haha..

Lalalilillulu said...

klu kantoi pun takat kene kua dewan jerk...tp kene tggu thn depan depan rr baru leh amik pekse lik...kuikui

Izbeta Shyah said...

ahaha, fuhh, demam exam, tapi kalau takat exam biasa, bebudak suka pandang remeh, cuba bila dah kene time PMR, SPM, keluar keluar dewan tengok dahi dah berpeluh, muka dah pucat. hamekkkk.!

Wanie said...

jenuh kalau exam kena pakai mcm 2..huhu

Lieyly ︱ Alia said...

penah wt keja gila , tulis jwpan s0klan yg target ms0k time SPM , ahaha ! *samsengg ~

rara pinkmafia said...

owh skng ni kalau abes exam leh on9 smpai pg eh.kami dulu kalo abes exam mesti ph leh tidor smpai mathari tercacak atas pala.

NURAMOY AKA AMOI said...

kalau exam macam pix asim 2..kompen x leh nak padang2..tiru2..

aSiMiRa.aSiM said...

lalalililulu : hahaha..giler membazir mase je..alaa..skang da macam2 skil mniru..test wat entry skil mniru jom..=p

izbeta : hahaha..tapi btol exam besa mmg killer..tapi paling sayu tengok ramai2 nangis bile xpat jawap spm..hahaha..

wanie : hahaha..kalau la ade menangis..tapi tido xkantoi pe..hahaha..

alia : eeh..yeke alia wat camtu..?asim wat time dip dulu je..hahaha..jahat..masing2 ade pengalaman meniru..=p

rara : aah kan dulu mesti tido pepuas..mase nk exam overnite sampai xtido pn ade kan..hahaha..asim pasni kene tande ketas budak..hahaha..

amoi : hehehe..asim tatau la kat mane diorang buat mende tu..seb baik kite da abes skola kan..hehehe..

dill said...

yah! pasni kene tanda 131 set kertas soalan!

hoyeh!

dill.

Nur Edrina said...

pernah tiru2, waktu form 1 n form 2 dulu. ekekeke :P sekarang dah nak SPM, tak suka dah tiru2 :)

Fina exam nak habis dah, lg 2 subjek ^^

Pure Lily said...

hah...rindunyee nk msuk klas blik..

aSiMiRa.aSiM said...

kak dill : yeaaahhh..same la kite..asim 7 x 22..wow..lagi banyak dari akk..yess menang..menangis la tande ketas..=p

edrina : hahaha..biase la tu..mesti ade pengalaman tiru nye..jom wat entry pasal meniru ke..hahaha..=p

aSiMiRa.aSiM said...

lily : hahaha..bes kan waktu skola..macam2 gelagat kita..haha..bes kalo pat skola yg happening..ade ke..?=p

Izbeta Shyah said...

sayu abis lah. tapi pelik gak, aku sayu tengok orang dapat result best. ahaha

aSiMiRa.aSiM said...

hahahaha..aku plak sayu tgok owg menangis pat result..pastu g sayu kalo result bes pastu xpat smbg baja..huwaaa..aku la tu..hahaha..

misyamissyou said...

haha..betul! SILA LIHAT SEBELAH..hehe

Izbeta Shyah said...

lahhhhhhhhhhhh. itu dah sayu habis, asal boleh tak dapat sambung blaja.?

Eza Zularyeza said...

yeayyhh lepas exam sok g brenang pastu on9 smpai biji mata terkuar dpn lappy 48jam smbil tggu flight blk kampung yeayhhh!!!

aSiMiRa.aSiM said...

misyamissyou : pasni kite tukar la..sile duduk sebelah kawan ke..baru la gempak meniru kan..hahaha..

izbeta : aku tatau la..tah pe silap aku tah..tapi aku baru pat offer..ag ahad ni g uitm..tapi kne amek dip balik..rugi umor..

eza : wow..akk balik kg naik flight..giler gempak..hahaha..

Syahirah Suhaili said...

haha..boleh tak kalo amek exam nie jawab berduet ngan kawan sblah ke..ahaha..adiela xpnah pk pon cekgu akan ckap camgitu dlm ati masa exam..haha..tiap kali tengok muka penjaga prekse tu, mesti diorang sengeh2..ahaha

aSiMiRa.aSiM said...

hahahaha..asim da jadi ckg ni baru terpikir..sbenar nye betol tau..hahaha..saje kongsi2..lawak kan..=p

Lalalilillulu said...

weh...tulun aku...

aSiMiRa.aSiM said...

nape lak weh ade masalah ke..?

Lalalilillulu said...

weh mane aku leh ckp ngan ko privately...kat gtalk kew fb kew...

ade hal skit aku nk mintk ko tulun...

aSiMiRa.aSiM said...

uish..sowie lar aku xde fb..email nak x..?senang ke susah meh aku tolong..

Lalalilillulu said...
This comment has been removed by the author.
NURAMOY AKA AMOI said...

btol2 sib baik zaman sekolah dah lepas..skrg zaman u pula..zaman u dah advance cr meniru hehehe

alif haris said...

Kah3 !! sumpah lawak la pic tu .. :D

aSiMiRa.aSiM said...

lalaililulu : hahaha..aku da email ko..kite kan sahabat..ape aku leh tolong aku tolong eyh..=)

amoi : hahaha..betol la care meniru skang ni dah lagi hebat..meh la kongsi care tiru mase exam ngan asim..=p

alif haris : hahaha..kalau jadi la macam tu tol2..naye la budak2 ni..=p