Monday, May 23, 2011

Tolong sahabat buat sesuatu..!!

*..gamba dibuang sebab sangat menyakit kan mata..*

Ini kecemasan bagi sesiapa yg ada kemahiran..yg boleh report kan
dekat mana2 pasal isu ni..ni dah melampau u all..walau kite xamal
kan islam macam mana pun..jahat macam mana pun..islam hanya
pada nama pun xkisah tolong sama2 banteras benda ni..xsanggup
sy tengok benda ni lagi..plissss u all tolong..!!

Memang tak kan ada yg sempurna dalam dunia ni..tapi jom la kita
hentikan benda ni..u all bayang kan apa terjadi kalau anak2 muda
yg xkuat asas agama baca dan menilai benda ni dari segi logik..dah
rosak bangsa kita nanti..tolong u all..tolong buat sesuatu..

Ini contoh isi blog dia..MAKCIK KUTUK ISLAM..!!

p/s : bergetar hati ni..malu..sedih..kita islam..jahat mana pun kita ni
ALLAH maha pengampun..tapi siapa yg mampu ambil tindakan
sila laku kan segera..henti kan fitnah makcik tu..!!

TERBARU : blog makcik ni dah xboleh akses lagi..alhamdulillah..
terima kasih u all sudi pertahan kan agama kita..

39 comments:

nurfa tieya said...

Tia dah tgk dah makcik ini pnyer website .. TERUK GILER !! tak tahu laaa kenapa dgn makcik nie .. ajaran sesat mana ntah dya blaja .. sedey ! sob3 (T__T)

aSiMiRa.aSiM said...

asim pun sdey giler..masalah ny die dengan tegar ny tak takot ape2..sdey giler..tak suke jangan mengutuk..melampau..!!

Sally Yatiey said...

Kurang asam punyer "mak cik"
Ishhhh . tak habis2 nak hina islam je . huhu .

Eza Zularyeza said...

biarla dia cari asal usul dirinya,,biar dia cari siapa Tuhan nya..Allah maha penyayang,pengasih,pengampun,bijaksana dan adil..setiap apa yg berlaku ada hikmah dan rahsia disebaliknya..Islam agama yg benar..setiap kebenaran pasti akn muncul tapi sebelum tu perlu melalui fitnah dan cabaran besar.doakan saja makcik ni cepat dapat apa yg dia nk.lepas tu nnt mst dia akn hentikan

aSiMiRa.aSiM said...

yati : asim sedih la bace blog die..owg nasihat die tembak balik..owg doa die tembak balik gak..owg kutuk lagi la besa point die nak tembak islam..sdeh..

eza : akak..asim sdeh bace kutukan die..melampau2..asim tahu mesti ade sebab die kutuk islam..tapi fitnah die bawak besa kak..bai lah tuhan yg balas kan kak..

S.H.E said...

subhanallah..

dill said...

subhanallah. tak paham la ngan manusia macam ni

dill.

aSiMiRa.aSiM said...

s.h.e : sedih..geram..xfaham..memang xtau nak cakap ape..sanggop die n berani die buat macam tu..

kak dill : tu la akk..tegar ny die benci islam n melaga2 kan islam..ayat2 die..jahat..

Mohd Nor Quiyyum said...

itu masalah kite bile kite as a muslim pun x kuat.. i mean, kite pun masih belum mengamalkan ajran Islam sepenuhnya. sebab tu kafir berani utk buat mcm ni sebab dia tw org Islam x mantap seperti dulu.

insan lemah ilmu iman amal.

m!3yr4h_LolLy said...

astaghfirullahalazim.. apesal teruk sangat sampai macam to sekali. aishh.

Eza Zularyeza said...

kita tak tau disebalik kisah makcik ni mgkn dia prnh melalui sesuatu yg hanya dia dan Allah saja yg tau..kesian kat dia.kita patut doa utk dia.jgn aibkan dia,.kalau kita aibkan dia, ape beza kita dgn dia?

Mr Syafiq said...

harap kita tidak terpesong sepertinya..amin

abad said...

subhanallah.....complain jea kat kat KDN ....biar dia rasa apa dia buat...nk kutuk agak2 la...stakat buat ayat xpa lagi..kalo dh gambo buat mcm ni...ni dah jadi penghinaan buat ISLAM...nanti sy pos blog dia kat KDN...biar sy post blog dia kat KDN....biar dia panas...

Syuxer said...

konfirm ke makcik tuh sebenarnya makcik dan juga seorang islam???takut2 dia ni agen untuk provoke2 umat islam..

aSiMiRa.aSiM said...

quiyyum : asim faham tu..umat islam sekarang xsehebat dulu lagi..berani die buat macam ni kan..naik sedih..mohon sape yg mampu tolong henti kan dia..

mierah : asim pun xsanggup nak tengok..geram bile letak gamba tu..malu..berani die kotak katik agama..

eza : asim faham kak..ade yg nasihat cara baik..tapi die tembak baling dengan kata2 xok..memang kita xtahu kisah die..tapi..lagi elok xde blog die kot..takot ramai terpesong..kalau bermasalah luah kan kepada yg dipercayai..bukan secara umum..

syaaaaaaaaaaaaaaaaaaafiq : amiiinn..amiinn..walau kite x sebaik mana pun tapi jangan jatuh kan maruah tuhan kita kan..jauh kan kita dari fitnah..

abad : terima kasih..tolong eyh henti kan benda ni..kite bukan xmemahami keadaan dia..tapi xboleh dia melampau tahap macam tu..

syuxer : semua boleh jadi kan syuxer..kita tak tahu kebenaran nya..harap isu ni dapat diketahui punca n kenape..sdeh..sdeh..

.MieraBieber. said...

kuang ajo en makcik nie ? grr , grammmmmmmmmmmmm .

aSiMiRa.aSiM said...

tau pon miera..seb baik dah ade yg tolong tutp kan..bagos kita semua prihatin..asim sakit mata je pandang benda ni..hope ni leh jadi pengajaran tok semua..

cik bulan said...

ye ke dah tutup sbb kite baru je tgk td...=.=''..

aSiMiRa.aSiM said...

eeh boleh ke tgok..?tadi asim cek da xbleh..yg asim letak ni macam sample je..yg asal ny dah tutup..tapi kot dah luka parot die susah nak hilang kan..

Cik Azizah said...

berderau hati bila masuk sana! astagfirullah! harap2 kita tak terpesong! Ya Allah teguhkan iman kami umat Islam Ya Allah! takutnya...

asim..blog dia msh boleh buka la...takut! cmner nak lapor tu yer..

tia @ Ini Kisah Tia said...

grr ! dah baca sebelum ni . entah apa motif buat macam tu . tak faham !

hanaahmad said...

alhamdulillah dah ttp dah.

dyanie said...

kpd makcik uh dye kne ingt rmh kata pergi kubur kata mari....hoho

saiazuan said...

dunia da sampai penghujung.. kte xleh wat pe dah nk tentang kuasa besar dunia skrng - music!!!

pe kte leh wat, persiapkn la diri kita nk hadap DIA

DanierA said...

Ya Allah... T__T

Eza Zularyeza said...

sejak pagi smlm akak dh tgk ade yg wat entry psl makcik ni.akak lom lg p tgk blog die.kalo brkesempatan pn akak xnak.xberminat dgn bnda2 cmni..
akk nk bgtau sesuatu tp hrp asim jgn trasa pa2 ye..sblm tu akak mintk maaf dlu..asim cakap asim takut kalau sesape yg baca blog die tu akn terpesong.mungkin ramai lg yg tak tau psl blog die tu.tapi asim ade fikir tak,lepas asim pos entry ni makin ramai yg dh tau.mcm mn kalau slh sorang kita yg baca entry ni lemah dlm bab2 agama.lepas tu pegi baca blog makcik tu dan terpedaya?sepatutnya kalau asim rasa brtanggungjwb terus lapor pd pihak berwajib.kita tak mampu mencegah.tp sekurang2nya kita mngelak.akak mintak maaf ye mgkn akak wt asim sakit ati lps baca ni cuma akak nk bgtau sbg kakak kpd adik..hrp asim fhm ye mksud akak.

lagenda said...

Mak smpt ke blog SETAN tu sblm ni..mmg sgt2 KURANG AJAR!!

Baguslah kalo dah x leh acsess! Mampus lagi 1 setan laknat

aSiMiRa.aSiM said...

cik azizah : asim rasa dah xboleh bukak..yg asim bg tu cuma contoh blog die..dengar kata dia nak bukak lain pulak..sape boleh carik dalang dia..

tia : asim bukan nak buruk2 kan die..tapi sedih die berani main2 kan agama..xsuke bia la jangan dedah pada umum..

hanaahmad : syukur ada yg mampu buat sesuatu..sedih bace benda ni..

dyanie : bukan pe..dia terlalu mengutuk..sdeh..harap semua ni dapat jadi kan pengajaran..

saiazuan : selemah mane iman kita pun kite xpernah terfikir nak buruk kan tuhan kita sendiri..sedih..die malampau..

danier A : sedih kan tuhan kita diperlaku kan macam tu..same2 berdoa semoge ALLAH bagi yg terbaik bagi ny..

kak eza : asim mula2 tak nak ambil tahu..tapi akk..bile terbace..gentar hati sy kak..tergerak hati buat entry ni..akk..kita yg lemah iman ni pun sedih tersentap dengan fitnah2 dia..asim bukan dedah kan aib die akk..cket pun x..asim xmampu nak buat sendiri..tu asim mohon siapa yg boleh tolong..asim jadi kan ni iktibar..ALLAH dah tetap kan semua yg terjadi..akk..sdeh tengok cacian melampau dia..

lagenda : sedih kan mak..tak tahu nak kata ape..biar lah kita yg xkuat iman pun tahu hormat tuhan kita..xtau nak cakap pe lagi..

Nurul Munirah :) said...

Hayyo! Dah jadi 'MAKCIK' dah pun. Dah nak akhir zaman lah ramai orang2 macam ni. YaAllah, semoga kami terlindung dari perbuatan keji.

iMr said...

uish, bia tol. truk tol r 'makcik' ni ea. law ikutkn xlayak dpnggil makcik r. aduyai. ad gak org cmni upernyer. uit!!!

aSiMiRa.aSiM said...

munirah : tu la masalah ny..berani die kutuk kaw2..sdey giler die buat camtu..amiinn..smoge fitnah ni berakhir..

imr : tak yah panggil makcik de..mmg xlayak..laknatullah..berani die main2 kan tuhan..

ASaDa RyutaRo said...

bukan takat berderau, memang panas menggelegak sungguh lah hati ni.

mintak tolong tuan blog pun remove gambar kat dalam entry ni. macam boleh tambah sakit hati orang lain walaupun bukan awak yang buat.

*tadi saya masih boleh masuk ke blog tu.

aSiMiRa.aSiM said...

boleh masok g ke..?adooii..tolong la buat sesuatu buang kan bende hara kejadah tu..tolong carik dalang die..sy memang dengan rele hati buang gamba ni..sakit hati..thanks..

alif haris said...

HuHu .. ini macik ni memang kuang ajo .. sedih2 bile tgk manusia akhir zaman cmni .. nmpak sgt da kiamat tu dkt ..

aSiMiRa.aSiM said...

tu la aku semput tengok kutukan die yg melampau..dah nak dekat..amalan da la kureng..ish2..

alif haris said...

HuHu .. doakan la agar 1 hari nnt terbuka pintu hati macik tu untuk terima hidayah Allah

syer said...

salam,,,hm,mmg teruk sgt2 blog mak cik tu (hm,xlayak kot pggl mak cik org camtu)...aku nk ckp skit, tp maaf lau slh.. hm, td aku terbaca la kat blog mk cik tu,,ade yg bg nasihat, ade yg kutuk n mcm2 la..pd pandangan peribadi aku, xyah la kutuk2 org maki hamun dye..sbb pe?? sbb aty dye mmg da keras..hitam! kte ckp ape pn, mmg da xleh jln dye tu,,so, tugas kte skang, berdoa pd Allah SWT supaya manusia tu berubah dan diberi kesedaran dunia n akhirat.. stu agy, aku rse dye tu cam bkn islam.,, dye sja je ckp yg dye islam..sdarlah, nie la slh stu cara org kafir nk lemahkan islam n nk mnrik org islam msk ke agama dye,,Islam pasti menang di akhirnya..itu janji Allah! InsyaAllah,,, Semoga kita sume dberi kekuatan iman...wallahualam,,,

aSiMiRa.aSiM said...

sy terima nasihat awk..ALLAH da janji kan yg trebaik untuk kita..ALLAH boleh hapus kan musuh die macam tu je..sape brani buat dia la yg tanggung kan..thanks atas nasihat..=)

cik mun said...

ya allah..terkejutnye bce blog die..
teruk!!!