Saturday, May 21, 2011

Memang kene ada ke..?

Saya ada satu kemusykilan yg teramat la musykil..sebagai blogger baru
ingin sy tahu pendapat u all semua..u all perasan kan benda tempat kita
membebel tu..dekat shoutbox..macam2 gaye kan u all..ada yg melekat
je kat tepi tu..ada yg klik tekeluar macam2..ada yg xde shoutbox pun..
lagi simple kan..

Dari shoutbox kita boleh lihat kreativiti seseorang kan..sy ada rasa kagum
jugak tengok blog2 hebat..diorang design semuanya sendiri..contoh nya
farah nabella..bukan senang nak design blog lawa2..sy pun series mane
reti..haha..tapi sy tengok kebanyakan blogger hebat contohnya abg ben..
u all perasan tak blog die xde shoutbox..?

Blog dia memang dari awal xde shoutbox ke u all..nak tanye kat tuan punya
badan segan..sy ni dah la blogger kecik je..haha..bukan susah nak rapat ke
kalau xde shoutbox..ke diorang pakai skill lain yg sy xtahu..kalau ada boleh
kita tanya khabar ke..kate singgah kat situ ke..tapi nanti ramai pulak yang
promote macam2 ye kat shoutbox tu..hehe..

Malam ni sy ada buat 2 header untuk sahabat sy..u all nilai la eyh hasil tgn
sy..sokongan u all amat sy hargai..


Header untuk fatin..


Header untuk syu..

Tapi yg sy pasti kesibukan diorang yg otai2 ni jugak sebab diorang xpasang
shoutbox..kang xbalas jejak orang kate sombong..baik ambil jalan selamat
balas komen je kan..ye ke macam tu..?hehe..stakat entry tahap ni macam
tak akan je otai2 blogger komen..so mohon bimbingan u all je la..tolong eyh..

p/s : masih terfikir macam mana otai2 blogger naik kan blog diorang tanpa
shoutbox..teringin la jadi otai blogger..tanam impian je..=)

39 comments:

shinoda said...

thnx a lot!!nice!!=)

aSiMiRa.aSiM said...

hehehe..betol ke ok..?hope syu suke..=)

Mohd Nor Quiyyum said...

pandai wt banner eh?:P

aSiMiRa.aSiM said...

hahaha..geti cket2 je..wat header je..banner belum mahir..hehe..

acan ketot said...

hu3..
erk...emp..
ngee..
acan x twu nk komen apew..
hahah..
otak blurrr..

aSiMiRa.aSiM said...

hahahaha..penat balik keje ke acan..syum je xyah kate ape2..=p

cucu umie said...

cantik loh header yg kamu bt itu... btw, ayie tak thu nk ckp pasal shoutbox tu..try jerlh tye tuan yer..huhu

dill said...

bergantung pd individu tu sendiri. buat semua orang suke shoutbox tu. mmg kadang2 jadi tpt promosi barang @ spam. tapi dalam masa yang sama, boleh berbaik2 ngan kawan2 lain :)

dill.

aSiMiRa.aSiM said...

hahaha..nak tye tuan..belum samapai taraf yg dowg pandang..kite ni kan blogger baru g..xpe pn sekadar ingin tahu je..hehe..

aSiMiRa.aSiM said...

hehe..kak dill ni bagos la..pandangan2 kak dill mantap..=) thanks setie komen sini..hehe..

**::CIKNUURUL::** said...

oo,pndai buat header ek,.hehe,.ce tgk header CN tu,ptot d tukr ke idok?,.keh3,.

Hurun Akita @ Ciktika said...

entah2 shoutmix diorang tersangkut kat traffic jam kot...tp mmg kbanyakan super otai reach belas2 ribu da tadew shoutbox... even yg 5k lbh pun de yg buang dah... yg tade shoutbox sejak dr awal tu yg pelik...pe la tips dia kan...giler hbt

Wanie said...

wah asim!dah buat header ek skang..:)

psal shoutbox 2 better ade la..xpyh la buang ye..yg otai pn bukan sume xde shoutbox..biar la dorg, dorg dah pemes..hee

aSiMiRa.aSiM said...

cik nurul : hehehe..asim tengok header cik nurul ok je..asim wat header simple je cik nurul..bukan sebab wet ke popular ke ape x..sy buat sbab nak jadi dri sndri..

ciktika : hehehe..tu la kdg2 g blog dowg xde shoutboz terabe2 gak..hehe..kene ade kot mule2..lagi pn nampak mesre alam ade shoutbox ni kan..hehe..

wanie : aah asim mmg wat header..tapi yg simple2 je..hehehe..senang kan ade shoutbox..walo pun kdg2 pnat balas jejak tapi epy..hehe..

echaRierie said...

hehe..yg sy tau abg ben dh ada pembaca sendiri so tak perlu s/box pun xpa..hehe ~
btw, nice header ~ :)

aSiMiRa.aSiM said...

hehehe..btol la abg ben tu dah pemes..xpe la..thanks untuk pujian tu..hehe..sy akn wat lbeh baik t..=)

Izbeta Shyah said...

iz tak pasang shoutbox sebab seperti yang telah dikatakan dalam blog, tkt orang tinggalkan jejak, tapi kita busy, then tak sempat balas jejak. tu yang payah. so kalau orang nak tinggalkan jejak, kene lah komen mana mana entry iz, baru iz boleh jejak dia balik.

lagi pon dari awal memang malas nak letak shoutbox.

herm, bro ben tak letak maybe dia tahu pengunjung dia mesti ramai, so nanti sampai tak perasan ssh pulak.

iz ske header yang kedua tu, nice.

Izbeta Shyah said...

**dikatakan dalam entry ni** silap taip

aSiMiRa.aSiM said...

hehe..thanks tau iz..=) asim faham tu..xpe la janji iz mesre alam..kdg2 bile dah jadi otai jarang turun padang..sibok kan..asim xrapat lgsung ngan otai blogger..hanye blog picisan..hehe..

Izbeta Shyah said...

ahaha, sama lah dengan iz ni, picis picisan semata mata. ehehe, iz akan kungjung balik memana blog yang dah komen utk tinggalkan link, ikut semana yang mampu

aSiMiRa.aSiM said...

hahaha..iz ni bagos la..mohon tunjuk aja n slamat bsahabat iz..=) iz ni kire mesre alam..blogger cam iz ni la bagos..

Izbeta Shyah said...

ERK, tapi kira asim ni lagi ramah, baru 2 bulan tp follower selambak. ahaha. ouh, selamat bersahabat gak. iz lebih prefer cari kengkawan dekat blog, tu yang dapat kawan baru je jadi macam ni. peliksssss

aSiMiRa.aSiM said...

errr..hahaha..tu jeki kot iz..asim xsangke tapi epy tau..haha..kite jadi geng ok iz..=) asim support iz..=)

Izbeta Shyah said...

yeah, geng.! ahahahaha. sokong antara satu sama lain adalah jalan terbaik untuk maju dan bangkit. mungkin lah

aSiMiRa.aSiM said...

hahaha..betol tu iz..kalo kite sokong same lain baru la geng name die..naik sesame n xlupe geng..hehe..iz terbaik..=)

FarhanahAdzlan said...

first>header yg u watlawa..:)
second>blogger2 yg hebat kbnyaknnya memang xde sb..klau u prasan kan..blgger yg dh briban folower dia xde sb..dorang ada cara trsndiri nk naikkan blog dorang..so itu kena korek rahsia dr dorang la..:)

aSiMiRa.aSiM said...

hahahaha..thanks 4 da pujian..pasal sb tu memang dowg xde..tapi traffik tetap mantap..hehe..nak korek ke..cam xkan dapat je..hahaha..=p

Izbeta Shyah said...

bukan takat tu je kot, tak lupa siapa kita sebab mula dari bawah. (aku rasa macam aku conquer sorg je tempat komen ni) ahaha

Aida Omar said...

iz dan asim borak panjang menjela dh ha..nice korg..hihi.

header yang sgt cun..

agknya bila dah popular x payah letak shoutbox kot..pengunjung tetap dtg.

DeQWa said...

blog otai2 slalu dh xde shoutbox dah,follower dah riban2...cam abg ben ,cik epal,yuyu zulaika tue..

Cik Yana said...

Biasa otai-otai blogger ni tak pakai shoutbox sebab ramai kecam dorang kat shoutbox. Mengutuk la. Camtu kot. Tapi ada jugak otai-otai yang masih pakai shoutbox lagi, maybe dorang fikir setakat kecaman kat shoutbox, ape nak kesah kan? Bukan dorang boleh tikam kita depan-depan pun kan? :) Haters make us famous. Hehehe~

Cik Yana perlukan VOTE korang yang baik hati :)

shark said...

terbaeekk r bro tlg wat banner untk blogger..

syeraheenim said...

huh .. syera pun perasan lah jugakk .. ramai otai blogger niee tak pakai shout .. syera tgok pun .. ramai yg kutuk guna shout .. maybe tu lah sbb drg tnk gunerr . ??? heheh syera pun tak taw lah .. syera niee newbie lagy ... klo tak jumpa kak farah ... tkder nye sampai tahap niee kan abg asim ??? hehehhe
soryy lmbt dtg blog abg asimm.

aSiMiRa.aSiM said...

iz : hahahaah..las2 aku xbalas..aku tlelap smalam pan pc..adooii..pnat sgt..haha..jom kite naik same2..=p

aida : hahaha..sedap plak bowak kat komen..tapi syok gak bowak kat shout..hehehe..xde pape la kak..kite wat mane yg kite slese kan..=)

deqwa : ahh kan dowg xde shotbox..dowg pon dah x tinggal kan jejak kat shoutbox gak..hahaha..kan..=p

cik yana : betul la kan..bia la owg nak kutuk pape pn..bukan kite mati..hati kene kering la..hahaha..nice knal yana..=)

shark : aku wat simple je..hehe..nak ke..?

syeraheenim : hahaqha..fara yg angkat abg naik gak..tapi skang die myepi..lappy rosak kan..jom kite naik same2..=)

Izbeta Shyah said...

ahahaha. tu lah, berjela pulak berborak ni. ehehehe.

aida : sesi awal berkenalan dengan blogger. kes ramah dengan ramah. ahahaha.

entah. aku dah agak, keh keh keh, last last aku menaip entry pon sampai typo.

aSiMiRa.aSiM said...

hahaha..da lame knal ngan aida..xrugi pn ramah..t aku bg ko award blogger paling banyak komen..hahaha..da xde sb..cni pun jadi la kan..=p

Izbeta Shyah said...

ehh, bukan b4 this ada SB ke.?

tapi sometime over ramah boleh kasi kesan buruk better be wotch out with people like that.!

aSiMiRa.aSiM said...

hehehe..asim xtau pon..tapi betol la..pangai blogger macam2..kdg2 ade yg xsuke ngan kite kan..sabo je la..

Onitsuka_hana said...

cantik tol header tuu.. mcm susah ja nak wat..tp hna tengok asim wat cm senang je..bleh wat banyak header plak tuu..