Tuesday, May 31, 2011

Kalau dah geram..

Hidup kita semua turun naik..susah nak cari yg stabil..ada masa kita
naik atas..ada masa semangat kita turun bawah..tapi kalau nak stabil
kita kena lah jadi orang yang tak berperasaa..tapi ada ke jenis orang
macam ni..?kalau sempoi mana pun kita mesti ada masa hati kita ni
jadi tak stabil..

Banyak situasi yang boleh buat kita hilang sabar kan..jom kita tengok
mana tahu u all lalui benda yang sama dengan saya..

1. Bila datang semangat nak blogging tiba-tiba internet macam siput..
-Tips mudah blogwalking kita bukak blog dalam 4 page dan balas la
jejak mereka..tapi apa perasaan u all kalau tiba2 tersekat u all punya
internet tiba2..?

Kalau saya geram : tekan saja button on tu lama-lama..dari terseksa
tunggu google tu restart baik terus restart lappy je kan..haha..

2. Tengah syok-syok main game tiba-tiba tersekat-sekat pulak dia..
-Saya main game bola tengah syok2 depan gol tiba-tiba je berhenti
game tu..tunggu dalam sepuluh saat baru elok balik..kalau masa tu
tengah teruja nak gol apa u all rasa..?

Kalau saya geram : hempas kan tangan dekat keyboard tu..hahaha..
kalau controller memang sah-sah melayang..

3. Kalau banyak kerja masa tu pulak badan tak sihat..
-Semu orang ada kerja kan..setiap kerja perlu kan tenaga..kalau dah
badan tak sihat macam mana la nak jalan kerja..lagi-lagi selsema..u
all hidung berair tak kalau selsema..?

Kalau saya geram : mesti la saya tak buat kerja..pergi main game bola
hang pulak..nak online internet macam siput..arrrggghh..!!

Saya memang jujur kata saya ni tak penyabar..haha..orang kata kalau
makan boleh hilangkan geram..u all jom cuba tips ni..apa karenah u all
buat kalau geram eyh..?pelik-pelik macam saya jugak ke..?

p/s : maaf tau jarang online..badan tak sihat ni selsema..lepas balik uitm
kena..apa uitm telah lakukan pada saya..tidaaaaakk..!! haha..

23 comments:

CikYana(",) said...

Streamyx umah akak selalu camtu
Kdg2 kne restart smpai 2 3x tau
Bru leh connect internet balik

Mmg tension n geram
Semangat nak balas jejak trus ilang kalo internet wat hal

Adehhhhhh

aSiMiRa.aSiM said...

hahahaha..asim baru nak pasang streamyx..hope xwat hal la nanti..hehehe..saba la akk..=)

iniCERITAdongeng said...

get well soon :)

Nonie said...

ish..ish...cube tiru cm akk ni,penyabar.mane blh xsbr cmtu.hihihih.

kalu akk tgh byk keje phtu xsihat..mmg akak nges puas2.sbb tension

adib syazwan said...

HAHA!aku pon ni lagi cepat marah..geram dow jadi g2~

farah wahedda said...

ggrrrr geramnye law bende2 ni terjadi dekat sy

aSiMiRa.aSiM said...

ini cerita dongeng : thanks tau..dah cam xchat je..xpat nak on9..

kak nonie : kalo akk pyabar sy pun same..hahaha..kite kan cam kembar..=p asim bitau ni kalo asim xsaba..kalo saba laen cite..haha..=p

adib : hahaha..giler panas baran ko..hehe..rilek je la..kne pki sempoi kan geng baru ok..=)

farah waheeda : hehe..thanks tau memahami..ni dah sakit nak buatcamne kan..saba je la..

~SaL IjOu~ said...

akak jarang tenet wut hal..tp kene selalu expect the unexpected..kdg2 waktu ada mende penting la dia nak meragam..tp relek2 kejap..tarik nafas..pastu mesti ok balik punya ^^

aSiMiRa.aSiM said...

hahahaha..sy ni mnumpang tenet owg je kak..jahat kan..=p nga daftar streamyx..t da ade tenet sendri..=)

~SaL IjOu~ said...

bukan jahat..nakal je..haha..
hmm..akak cuba nak amek streamyx sampai 3 kali tp deorang punya service pemasangan tu x bagus sampai akak da malas..last2 setia dgn broadband celcom sampai skrg..^^

dill said...

Abu Dzar al-Ghifari berkata: Rasulullah pernah berkata kepada kami: ”Apabila marah seorang kamu yang sedang berdiri maka hendaklah ia duduk supaya hilang kemarahannya. Kalau masih belum juga hilang maka hendaklah ia berbaring”.

selain tu, mandi. pastu tdo. :) (ni nasihat mak & opah kak)

dill.

laskar pelangi said...

ewah!

dik manje! semoga cepat sihat ye=)

belajar rajen2~

Syahirah Suhaili said...

ehehe..adiela pon bukan jniz yang penyabar kot..yang selsema tu memang buat hati sakit je..sumbatkan hidung dengan tisu..haha..lama2 jadi besar plak..hikhik..

tia siwon said...

huhu . klo Tia geram, Tia pergi melantak je lah asalkan puas ! haha . get well soon, Asim ! ^_________^

aSiMiRa.aSiM said...

sal ijou : hahaha..saya baru daftar..tak tau macam mane kualiti die..hope ok la..baja banyak kai kelas maya..pjj kan..

dill : heheeh..asim xde la geram sangat..tapi xchat la akk..skang pn blom chat g..kang pas sapan mam obat ok kot..

laskar pelangi : hehe..asim jage kchatan kak..cuti lame t asim tumpu study je seminggu tu..hehe..thanks support asim..=)

syahirah suhaili : hahaha..lawak la diela ni..sumbat idong kai tisu..boleh ke..?hahaha..=p asim pn tatau nak wat camne..xelok g..haha..

aSiMiRa.aSiM said...

tia siwon : hahahaha..betol tu..kalau makan sume masalah ilang kan tia..tapi..hahaha..kalau badan naik tu bukan masalah baru ke..?xpe la berisi cket janji chat kan..haha..

tia siwon said...

haha . tak ! tak kesah pown . huhu . tgk mood gak klo nak makan tuh . ^^

aSiMiRa.aSiM said...

hahaha..tapi tol la kalo owg nga geram memang elok makan..t sume gram ilang..haha..tapi asim plus xchat..so..xslere sgt..da lain jd nya..haha..

Mohd Nor Quiyyum said...

thnx 4 sharing :) gua pun baru tw..keh4

aSiMiRa.aSiM said...

hahaha..xde hal la quiyyum..kite kan geng..=)

Cik.Tedy said...

broadband laa yg amt menyakitkn atie..lm sampai limit pm dh slow..nk2 plak bile lappy turut buat hal..huk2..:(

aSiMiRa.aSiM said...

hahaha..saba je la cik tedy..kalo time mood best line pun lancar sedap kan blogging..hehe..

~SaL IjOu~ said...

Asim..lamanyehai kamu x hapdet.harap baik2 aja di sana~ =)