Sunday, May 29, 2011

Fuhhhh..!! lega nya..


Aku nikah kan dikau dengan uitm shah alam..!!

Sah..?mesti la dah sah..sah-sah dah akad..mana tak nya..

Selepas melalui 9 kaunter dan mendapat kan cop beserta tanda tangan..
maka telah termakbul lah ikatan sy bersama uitm shah alam..ikatan yg
sangat merisau kan sy..sebab dalam hati fikir cuti sekolah sy diambil si
uitm yg telah sah diijab kabul kan dengan sy..sedih tak terkata..berat
jugak hati ni nak lepas kan sang cuti begitu sahaja..haha..

Benda pertama yang saya jangka cuti ni habis masa untuk belajar je la..
sekali sangkaan saya meleset jauh..dengan gaya sempoi cik pensyarah
terang kan modul..mana tak terkejut..satu sem 5 kali je datang uitm..
wow..lagi best 19hb 6 baru mula kuliah pertama..yea..!! u all jom ikot
bayang kan happy nya saya dapat cuti sekolah 2 minggu..yess..

Memang fleksible sangat program e-pjj yang saya ambil..belajar tak la
sesibuk mana..lepas tu kerja pun jalan..cuma saya baru ambil diploma..
banyak modul pakai internet learning..kalau tak pasang wifi kat rumah
maka terus la jiran saya dengan rela paksa nya bagi saya online pakai
wifi tanpa pengetahuan nya..hahaha..

Tepukan kedewasaan dari kami pelajar baru uitm mengakhiri program
pendaftaran hari ni..yang join e-pjj semua nya orang lebih dewasa dari
saya..tapi paling istimewe hari ni saya dapat jumpe blogger kiut miut..
hahaha..nak tahu tak siapa u all..?

Akak Nonie..=)

Kecik je orang dia..tapi..perangai memang giler2..sempoi abis..kenapa
saya puji..dia belanja ikhlas saya makan sup daging..memang syok lah
makan dengan akak ni..walau pun saya lagi banyak cakap rupa nya sup
saya yang habis dulu..haha..tapi yang buat sy terkejut..besday kitorang
sama u all..21 sept..=p thanks akak nonie..

p/s : boleh la blogging sepuas hati..haha..tapi nak tanda kertas exam..
lepas tu belek buku teks yang kene bayar RM40 tadi..haha..

18 comments:

dill said...

wah wah wah!

nonie, sile blanje saye pasni.

dill.

munirah said...

best2.. tak lame lagi asim bakal jadi ulat buku ;P

aSiMiRa.aSiM said...

kak dill : hahaha..tadi bowak pasal akak tau..kate akk sibok tande ketas..pasni kite tande same2 eyh..hehe..

munirah : hahaha..ulut bku la sangan..ulat blu ade la..gatal je tangan nak blogging..haha..

Nonie said...

heheh...akk pun da lma jgk teringin nk jmpe kak dill tu..

best kan asim...jgn terguris ngn setiap omongan akk yer..akk mmg sempoi.hihih.dan sgtttttttttt cute!

aSiMiRa.aSiM said...

hahaha..jom la t pree ajak kak dill jumpe plak..ati bia baek..mulut jahat gurau xpe..kite kn same tarikh so lbeh kurang je pangai..akk cute asim ncem..haha..

Sally Yatiey said...

Wahhh Asim dah sah menjadi suami kepada UiTM .. HAHA ^.^

nasri said...

hohoho..wat pjj ea..pasni mkin bz la.. amik cos pe?

wan_cikgumuzik said...

kecewa sbb x kontek ajak jumpa kat s.alam... siapalah saya kan... org dh x ingat...

NURAMOY AKA AMOI said...

ambil pjj ya kt uitm..gud luck =)

cpahniza said...

owh nikah ngn uitm ka! hehe..

cpahniza said...

eh wt pjj eh? course pe?

aSiMiRa.aSiM said...

yati : hahaha..xde la somi pun yati..nikah olok2 je..pnat smalam pndaftaran..hahaha..

nasri : aah wat pjj..amek akaon je..haha..kompem pnat la tapi xpe..skali skale baja..haha..

cikgu wan : eeh..dah kat situ plak pegi nya..abg ni..asim jap je smalam kat s.alam..t len kali g sane kite jumpe la sesame..

amoi : thanks tau support asim..hehe..ni smangat nak baja ni..=p

cpahniza : hahaha..aah asim nikah ngan uitm..nikah la sangat..haha..amek kos akaun kat uitm..hehe..risau gak baja..

Mrs.Yie said...

belajar elok2 la ye..adik ipar akak pun baru je daftar kat gopeng itu hari..dia dapat masuk matriks..

aSiMiRa.aSiM said...

hehehe..thanks akak..da kene lalui zaman pelajar balik pasni..hehe..smoge kite same2 bjeye kak..=)

misyamissyou said...

wah..bln sept gak ke..hehe..selamat blaja k.. :D

aSiMiRa.aSiM said...

hahahaha..same bufday ke misha..yg lahir bulan sept ni baik2 cket kan..=p hehe..pasan je..hahaha..

FarhanahAdzlan said...

mula2 baca ayat aku nikah akan dikau pelik ckit..apa kaitan dngan uitm..rupernyer dh nikah ngan dia..bkan nikah ngan uitm..nikah dngan apa yg kita belajar kt uitm k...:)

aSiMiRa.aSiM said...

hahaha..xkan la nikah ngan uitm..masih baru dengan uitm..hope semua ilmu tu kite bleh dapat..amiinn..=) thanks tau bagi nasihat kat asim..hehe..