Thursday, May 26, 2011

Sekolah pun Zoo..


Tak sah hidup kita kalau tak lalui zaman persekolahan kan..masa tu
la manis pahit kelat semua kita dapat rasa kan..tak mungkin la kita
boleh lupa kenangan masa kita sekolah..u all ada kenangan x kena
panggil nama panggilan yg tak pernah ada kaitan dengan u all pun
dekat sekolah dulu..?hehe..

Kalau toggek sikit je dah kene panggil 'ayam'..kalau bibir melebar
sikit ala2 angelina joli kene panggil 'itik'..kalau mata buntang pulak
dah kene panggil 'burung hantu'..sekarang zaman dah moden kan..
pergi sekolah pun dah macam pergi zoo jumpe macam2 bin atang
u all boleh jumpa..

Itu baru sikit..tak payah senarai kan..u all pun tau haiwan ape lagi
yg ada dekat sekolah..jangan kan geng..cikgu pun dibantai label
lagi2 cikgu disiplin atau pun yg terlebih garang dari nya..sampaikan
'tikus jerboa' pun ada jugak..la..eeh..ade ke..?ke sy sowang je yg
ejek guna nama ni..?hahaha..

Dulu masa sekolah rasa syok sangat..semua nak dapat..nak jadi
pandai je tak dapat2..bila dah keluar sekolah baru la rindu zaman
pakai uniform skema sekolah tu..sebab kenangan manis tu susah
nak dapat..tapi bila kita tengok budak sekolah tension exam suka
hati je kita cakap.."Nasib baik la aku bukan budak sekolah lagi.."

p/s : sekarang da jadi cikgu..masak la kene ejek..bukan nya saya
tahu diorang ejek apa..jangan binatang pelik2 sudah..=p

15 comments:

farah wahedda said...

huhuhuhuh...tau takpe rinduu nak pkai baju sklah hehhe

aSiMiRa.aSiM said...

hahahaha..dulu ingat lagi kalau xcukup skema kompem kene masok bilik disiplin la..hahaha..dlu myampah skang rindu..hehe..

terbelog said...

mcm ade pengalaman kena ejek je hehe

Faten said...

Hehe..

Adat la tue ..

=)

misyamissyou said...

jgn kena panggil "cikgu tutttt" sudah le.. :P

aSiMiRa.aSiM said...

terbelog : hahahaha..mesti la ade dulu kene panggil..=p xpernah kene ke..?hehe..

faten : tapi kadang2 epy men2 ejek..tapi kot over ejek sape yg suke kan..hehe..

misya : uissshh..jangan la kene panggil bukan2..skang ni da dapat title da pon..ust rock..hahaha..=p

Fontonk said...

aku setuju. haha. tapi jadi budak sekolah paling best. serong g class budak lain. haha

aSiMiRa.aSiM said...

hahahaha..aah kan lepak kat2 klas2 xde ke..sempoi giler baja kat skolah..hahaha..

dyanie said...

waa ble msg2 da smbg blaja n de yg keje...ssh nak jmp kwn2 da..kngn2... siap time skola dlu wat crew lg.. gamma crewz...omg!! miss gler mbe2 =)
copy paste homework,kne denda..aww haha miss plak..haha

aSiMiRa.aSiM said...

tapi betul kan..bile dah belajar masing2 da dapat kwn baru..da sibok..hahaha..dulu mmg syok..baja kureng pn xpe janji kwn gempak2 kan..hahaha..

cunndaa said...

hahahaaa...kelakau la asim nie...
dah lama akak tak menapak kat sini, sekali datang, hambekkk....n3 kelakar, gelak guling2 akak...

ayam, itik, burung antu..semua ade kan...tp biasanya dak laki la yg sllu bg gelaran mcm tu...hahhaaaa..

aSiMiRa.aSiM said...

hahahaha..akk ni..sekadar berkongsi sebab sy dulu kene ejek itik..hahahaha..=p akak ade kne ejek pape ke..?=p pempuan xbyk men ejek2..hehe..

Terbelog said...

ade la jugak sikit2 huhu

sal_ijou said...

ahah..bukan setakat masa skola..masuk u pun ade lagi yg bagi nama kat lecturer..ada sorang lecturer kat tempat akak blaja skrg..namanya mdm Rozana..tp da jadi mdm Rojak..sbb sume x suka dia..huhu..

aSiMiRa.aSiM said...

terbelog : memang mase skola epy ejek2..tapi kalau dah mlebih2..hehe..

sal ijou : hahaha..dasat ny kene ejek camtu..ade x pensyarah bace blog asim ni..?kantoi nanti..hahaha..